Gemeente Almelo

Kandidaten voor Stadsprijs gezocht

Stadsprijs 2003. Kent u een persoon, vereniging of organisatie die een opvallende bijdrage heeft geleverd voor de Almelose samenleving, op sociaal, economisch, cultureel, sport, maatschappelijk, welzijn, ecologisch of ruimtelijk gebied? Geeft u dit dan voor 1 november a.s. door aan de commissie Stadsprijs.

U kunt dit sturen t.a.v. mw. Afink-Püper, Postbus 5100, 7600 GC Almelo. Een duidelijke omschrijving van de verrichte activiteiten is hierbij noodzakelijk. Het is geen voorwaarde dat de kandidaat een inwoner van Almelo is.

De commissie Stadsprijs beoordeelt de voorgedragen kandidaten. Ongeveer één maand voor de prijsuitreiking worden drie genomineerden bekend gemaakt. Op 12 december, de dag van de uitreiking, wordt in de bibliotheek door burgemeester Knip de winnaar van de Stadsprijs 2003 bekend gemaakt. De Stadsprijs bestaat uit een geldbedrag van 2275, een sculptuur en een oorkonde. De nummer twee en drie ontvangen een oorkonde. De winnaar bepaalt zelf de bestemming van de geldprijs, onder voorwaarde dat het ten goede komt aan de Almelose gemeenschap.

De gemeente Almelo heeft de Stadsprijs ingesteld per 1 juli 1997. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op 12 december a.s. in de Bibliotheek, Het Baken 3 in Almelo.