Gemeente Wijdemeren


23/09/2003
College doet gemeenteraad voorstel:
Ruim 1 miljoen euro voor welzijnssubsidies 2004

Het college van B & W gaat de raad voorstellen het budget voor welzijnssubsidies voor het jaar 2004 vast te stellen. Het college wil hierbij ruim 1 miljoen euro beschikbaar stellen voor de welzijnsinstellingen, 10.000 euro voor incidentele subsidies en ruim 60.000 euro voor overige subsidies. Het voorstel van het college is de vertaling van de eerder door de gemeenteraad geharmoniseerde subsidie-verordeningen voor 2004.

Uitgangspunt hierbij is dat er in de begroting 2004 geen stijging van de subsidie mag plaatsvinden. Voor peuterspeelzalen, de bibliotheek en enkele kleine instellingen wordt voorgesteld de subsidie wel licht te laten stijgen. Het totale budget stijgt echter niet.

De verdeling
In het Welzijnsplan 2004 worden de budgetten verdeeld over 12 categorieën. Hierin is te zien hoe het college de budgetten over de verschillende instellingen wil verdelen. Binnenkort ligt dit overzicht voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. Het voorstel wordt eerst op 30 september a.s. besproken in de commissie Maatschappelijke Zaken, aanvang 20.00 uur, in het gemeentehuis. De uiteindelijke beslissing over de verdeling van de subsidies zal plaatsvinden in de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling in november.