Bouwfonds

Persbericht

Eerste Fase herontwikkeling waasland shopping center afgerond

Bouwfonds Ontwikkeling en ING Real Estate vieren op 23 september de afronding van de eerste fase van de renovatie en uitbreiding van Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas (België). In samenwerking met lokale ondernemers, de gemeente Sint-Niklaas en Redevco en Delhaize is hard gewerkt om de eerste 19.000 m2 te transformeren tot een dynamisch en modern winkelgebied. Na voltooiing van de tweede fase zal Waasland Shopping Center in maart 2004 een totale oppervlakte hebben van 45.000 m2 waarmee het het op een-na-grootste winkelcentrum van Vlaanderen is.

De oplevering van de eerste fase van Waasland Shopping Center is een mijlpaal gezien de periode van 15 jaar discussie en plannen maken die hieraan voorafging. Bouwfonds en ING zijn sinds enkele jaren bij het project betrokken. Architect is het bureau Chapman Taylor uit Londen. Binnen het concept staat de bezoeker centraal. Er is maximale aandacht besteed aan helderheid, structuur, licht, materialisering en groen. Daarnaast komen er in totaal 3.000 parkeerplaasten. In nauwe samenwerking met de gemeente en het Vlaams gewest wordt de ontsluiting op de omringende wegen verbeterd. Ook is bij het nieuwe winkelcentrum een busterminal voorzien.

In het "Waasland Shopping Center" zullen in 2004 ongeveer 140 winkels aanwezig zijn, ruim 100 meer dan nu in het bestaande complex. De winkels van C&A, Innovation en Delhaize, alsmede het merendeel van de overige retailers in het bestaande complex, keren na de renovatie terug. Met de nieuwe winkels erbij krijgt het "Waasland Shopping Center" een veel breder aanbod van winkels voor de dagelijkse boodschappen, mode en luxe artikelen. Hierbij ontstaat een optimale mix tussen landelijke filiaalbedrijven en locale ondernemers.

Bouwfonds Ontwikkeling is de Belgische ontwikkelingspoot van Bouwfonds Property Development en richt zich op de ontwikkeling van winkelcentra, woningen, kantoren en (binnenstedelijke) gebiedsontwikkeling. Moeder ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten is één van de grootste partijen op het gebied van ontwikkeling, financiering en management van vastgoed in Nederland en Europa.

Hoevelaken, 23 september 2003

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Property Development
Sten Karelse
Telefoon: 033 - 253 97 43