Ingezonden persbericht

Nieuwe kranen- en accessoireserie Hansamurano

NIJKERK, 20030923 -- Hansamurano staat voor het herontdekken van de beleving van water in de badcultuur. Deze nieuwe kranen- en accessoireserie van fabrikant Hansa uit Nijkerk overtuigt door een helder, sober design. Het ontwerp zet de verschijningsvorm van water op onderscheidende wijze in het middelpunt.




Zoals in de water-bronnen uit de klassieke oudheid, vloeit het water als een sluier zacht en vrij over een fraai gevormde, glazen schaal. In deze verschijningsvorm wordt water opnieuw een zinnelijke beleving; de huid wordt zacht gestreeld en omhuld. Door water -de bron van het leven- zo centraal te stellen, krijgt het begrip 'wellness' een nieuwe dimensie van zinnelijkheid.


Alle kranen uit de serie zijn vervaardigd van verchroomd messing. Bijzonder is dat de kranen geen traditionele wateruitloop hebben. Het water loopt over een licht gewelfde schaal, die tussen de verchroomde elementen is geklemd. Deze schaal van gehard veiligheidsglas is aan beide kanten voorzien van de onderhoudsvriendelijke laag 'Hansapermatec'. De hierbij toegepaste nanotechnologie vermindert de afzetting van kalk en vuil gedurende lange tijd. Daardoor is het onderhoud van het hoogwaardige glas uiterst eenvoudig. De seriematige Hansaeco-functie met waterreductie maakt een besparing op water en energie tot 50 procent mogelijk.


Deze nieuwe serie biedt een volledig assortiment van kranen voor de wastafel (Piccolo, Standard) en het bidet. De glazen schaal is dan ook in twee maatvoeringen verkrijgbaar; met diameter van 160 of 180 mm. De schaal is naar keuze leverbaar in helder of in mat glas.


Het programma wordt gecompleteerd door een hoofddouche, een badkraan en inbouw thermostaatkranen. Ook een compleet assortiment van bijpassende accessoires behoort tot de serie. Voor het design van de accessoires is de ronde schaal als uitgangspunt en gemeenschappelijk kenmerk genomen. Het assortiment van accessoires biedt een brede keuze; van lotiondispenser tot doucheglijstang. Zo is met Hansamurano de totale badkamer in harmonieuze stijl in te richten.


Hansamurano werd ontworpen door Reinhard Zetsche (Octopus Design) en Bruno Sacco (Chief Designer Daimler-Benz 1975-1999). De serie werd voor het eerst getoond tijdens de Design Plus ISH. Deze designwedstrijd werd door de Raad voor Vormgeving voor de sanitairvakbeurs te Frankfurt georganiseerd.


Meer informatie op website www.hansa-nederland.nl





Ingezonden persbericht