Persberichten - 23/09/2003

Agfa kondigt officiële opening van nieuwe productievestiging in Wuxi (China) aan.

Agfa's antwoord op toenemende vraag naar drukplaten in China en de regio Azië-Stille Zuidzee.

Mortsel (België) 23 september 2003 Agfa maakte bekend dat zijn nieuwe productievestiging in het Chinese Wuxi op 30 oktober 2003 van start zal gaan. De vestiging in Wuxi zal Agfas portefeuille digitale en analoge drukplaten produceren. De onderneming speelt daarmee in op de toenemende Aziatische vraag naar kwalitatieve druktechnologie.

De vestiging in Wuxi, China, is de nieuwste naam op Agfas wereldwijde lijst van productievestigingen voor drukplaten. Andere Agfa-fabrieken voor de productie van platen bevinden zich in Wiesbaden, Duitsland; Branchburg, New Jersey (USA); Leeds, V.K.; Pont-a-Marq, Frankrijk; Suzano, Brazilië en Banwol, Korea.

De vestiging in Wuxi zal platen produceren volgens Agfas hoogste kwaliteitsnormen. Drukkers in de regio zullen daardoor heel wat sneller bevoorraad kunnen worden, wat de concurrentiepositie van de Aziatische drukkers op de wereldmarkt ten goede komt.

Plant Manager Thorsten Lifka, die eerder dezelfde functie had in Agfas productiefabriek in het Braziliaanse Suzano, coördineert het werk van meer dan 100 plaatselijke werknemers die een grondige opleiding kregen wat Agfas kwaliteitsnormen betreft. Specialisten van Agfa blijven nog tot eind 2003 in Wuxi aanwezig.

China heeft voor zijn actieve drukwerksector zon 45 miljoen meter platen nodig. Ruim 80.000 Chinese drukkers produceren jaarlijks ruim 150.000 boeken, 8.000 magazines en 2.000 verschillende kranten. Dankzij de productiefaciliteit in Wuxi zullen ze efficiënter en productiever kunnen werken, aldus nog Thorsten Lifka.

Plaatproductie.

Op volle capaciteit heeft de vestiging een output van 25 miljoen vierkante meter per jaar. Wuxi zal de positieve analoge :Meridian P51-plaat en de negatieve analoge :Zenith N555-plaat produceren voor de ASPAC-markten (Azië en de Stille Zuidzee). Ook de digitale :Thermostar P970-plaat zal er vervaardigd worden en vanaf het derde kwartaal van 2004 ook de digitale fotopolymeerplaten :N91.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een van s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, de micrografie, cinefilm en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen realiseerden zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro. Informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op www.agfa.com.

Bron: Agfa-Gevaert
Provider: Euronext Brussels