Gemeente Alkemade



23-09-2003
Betere milieuhandhaving

In 2002 is ter verbetering van de milieuhandhaving een start gemaakt met het bepalen van het bestaande handhavingsniveau (de nulsituatie). Dit is door een onafhankelijk bureau getoetst. Uitgaande van de nulsituatie heeft de gemeente Alkemade vervolgens het Verbeterplan milieu opgesteld. Hierin staat op welke manier en wanneer de kwaliteit van de handhaving wordt verbeterd. In 2005 wordt het project afgerond en zal de provincie onderzoeken hoe de kwaliteit van de handhaving is verbeterd.

Begin 2002 is vanuit Interprovinciaal Overleg, de vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen besloten om een project uit te voeren ter verbetering van de handhaving. Alle organisaties die handhavend optreden, zoals waterschappen, provincies en gemeenten - waaronder ook Alkemade - nemen hieraan deel. Het project is gericht op handhaving op het gebied van de Wet milieubeheer (Wm) en de Wet bodembescherming (Wbb), met daarin het bouwstoffenbesluit en het Besluit Opslag Ondergrondse Tanks (BOOT).

Als u meer wilt weten over het Verbeterplan milieu dan kunt u contact opnemen met mevrouw Albers van de afdeling Wonen en milieu, telefoonnummer (071) 332 72 25 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.