Ingezonden persbericht


Stichting Ict op School blij met initiatief KPN

Persbericht van Stichting Ict op School

Den Haag, 23-09-2003

KPN heeft vanmorgen een persbericht uitgebracht over hun aanbod om primair-, voortgezet en BVE onderwijs drie jaar lang gratis gebruik te laten maken van snelle breedbandverbindingen en hoogwaardige internetvoorzieningen.

De Stichting Ict op School is in een eerste reactie verheugd dat KPN op deze wijze het belang van ICT in het onderwijs onderkent en onderstreept.

Het aanbod van een hoogwaardig breedbandpakket lijkt voor scholen buitengewoon aantrekkelijk. Daardoor kunnen scholen zich de komende jaren meer concentreren op vernieuwing van het onderwijs met behulp van ICT. Enerzijds omdat door het aanbod van KPN voor scholen meer financiële ruimte ontstaat. Anderzijds doordat de geboden bandbreedte voor veel scholen nieuwe mogelijkheden zal bieden. Daarbij zal de deskundigheidsbevordering van leraren een belangrijk aandachtspunt zijn.

In het perspectief van innovatie met behulp van ICT vormt het aanbod van KPN dan ook een belangrijke steun voor de rol van het onderwijs in onze kenniseconomie. Uiteraard geldt hierbij als randvoorwaarde dat tenminste de door de overheid aan de scholen toegezegde bedragen ook daadwerkelijk zullen worden toegekend.

Een definitieve inhoudelijke reactie op het aanbod kan natuurlijk alleen gegeven worden als alle condities en voorwaarden bekend zijn. Daarbij gaat Ict op School er vanuit dat het onderwijs het aanbod en de uitvoering daarvan kan toetsen. In dit verband gaat de aandacht onder meer uit naar:

De positie van scholen in de zogenaamde onrendabele gebieden; Fasering en tempo van de uitrol;
Een voor scholen zorgeloze migratie;
Mogelijkheden voor "aanbod op maat" voor bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden en inkoopcoöperaties van scholen; Kwaliteitsborging en klachtenafhandeling (deelname aan kwaliteitsregeling); Voorwaarden en garanties voor continuïteit na 3 jaar.

De Stichting Ict op School, verantwoordelijk voor advisering en ondersteuning van po en vo scholen, is vanzelfsprekend bereid daarover nader met KPN te overleggen.