3e persbericht van dinsdag 23 september 2003

Eindhoven 23-09-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van oplichting aangehouden

Op het 18 Septemberplein en op de Piazza zijn dinsdag rond 17.30 uur respectievelijk een 27-jarige Veldhovenaar en een 29-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. Zij worden verdacht van het kopen van spullen met een valse winkelpas in een winkel aan de Piazza kort voor hun aanhouding. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Bromfietster gewond

Op de Engelseweg is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 17-jarige bromfietster uit Deurne gewond geraakt. Het meisje moest plotseling remmen en verloor hierdoor de controle over haar voertuig waardoor ze viel. Ze raakte hierbij de auto van een 36-jarige man uit Merkelbeek die voor haar reed en gleed vervolgens tegen de stoeprand. Het meisje is met verwondingen aan haar schouder naar het ziekenhuis gebracht.

Cranendonck: Jongen verdacht van dertien inbraken

De 18-jarige verdachte uit Budel-Schoot die maandagochtend op de Nieuwstraat is aangehouden wordt inmiddels van in totaal dertien inbraken verdacht (vervolg 3e persbericht van maandag 22 september 2003). De inbraken vonden plaats tussen juni en september van dit jaar. Het gaat om vier inbraken in een sportcomplex in Budel Dorplein, drie inbraken in een sportcomplex in Budel, drie inbraken in bedrijven in Budel, een inbraak in een woning in Budel Dorplein en een inbraak in een sportcomplex in Dommelen en in Sterksel. De buit bestond over het algemeen uit gereedschap, drank, lege kratten en huishoudelijke apparatuur. De verdachte wordt donderdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Gemert: Frontale botsing

Op de Groeskuilen is dinsdagmiddag rond 15.10 uur een 26-jarige automobiliste uit Handel door nog onbekende oorzaak op een tegenligger, een 34-jarige automobilist uit Gemert, gebotst. De hoogzwangere vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Lage Mierde: Doppenset en hogedrukreiniger gestolen

Uit een berghok op een terrein van een woning aan de Neterselsedijk zijn tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 8.00 uur een doppenset en een hogedrukreiniger gestolen. De totale waarde van de buit is 375 Euro. De dader kwam in het berghok door een toegangsdeur open te breken.

Son: Verkeerscontrole

Op de Kanaaldijk Zuid zijn dinsdagmiddag tussen 16.00 en 16.45 uur zeven bekeuringen uitgedeeld aan verkeersdeelnemers die een sluiproute namen via het fietspad. Ook op de Planetenbaan werd dinsdag tussen 16.50 en 17.35 uur een verkeerscontrole gehouden. Hier werd op snelheid gecontroleerd. Van de 25 passerende voertuigen reden zeven bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u.

Valkenswaard: Acht bekeuringen voor negeren inhaalverbod

Op de Maastrichterweg zijn dinsdag tussen 15.00 en 16.30 uur acht bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een inhaalverbod op deze weg.

Westerhoven: Politie zoekt getuigen van ernstig verkeersongeluk

Op de Weerderdijk is dinsdag rond 17.35 uur een 18-jarige bromfietser uit Valkenswaard zwaar gewond geraakt. De jongen reed via het zandpad de Oude Weerderdijk de Weerderdijk op. Op de Weerderdijk werd hij geschept door een 52-jarige automobilist uit Valkenswaard die uit de richting van zijn woonplaats kwam rijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De jongen is met verwondingen aan zijn longen en milt en met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en in het bijzonder naar iemand die eerste hulp verleend zou hebben bij het ongeluk. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling de Kempen via 0900-8844.