Politie Flevoland

Onrustige nacht

Flevoland 19-10-2003 - Politie Flevoland heeft zaterdagavond en -nacht op diverse plaatsen moeten optreden bij onenigheden.

Een 32-jarige Emmeloorder deed zaterdagnacht aangifte van mishandeling. Hij had volgens eigen zeggen zonder aanleiding bij een uitgaansgelegenheid aan het Achterom in Emmeloord een vuistslag gekregen. De Emmeloorder liep hierbij een bloedneus op. De verdachte, een 40-jarige man uit Ens, is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Waardoor de ruzie is ontstaan, is nog niet duidelijk.

De politie van Dronten heeft zaterdagavond op de Schans een 30-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 42-jarige automobilist uit Dronten en zijn 17-jarige zoon geschopt en geslagen te hebben. Volgens getuigen reageerde de verdachte agressief toen de Drontenaar hem vroeg even meer ruimte te maken zodat hij kon uitparkeren.

Een 20-jarige Drontenaar is in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zaterdagnacht bij een uitgaansgelegenheid in Dronten een 22-jarige man uit Biddinghuizen verwond te hebben met een kapot bierglas. Het slachtoffer liep hierbij letsel op in het gezicht. Waarom de verdacht tot zijn daad kwam, is nog onbekend.

De politie van Lelystad kreeg zaterdagnacht een melding binnen van een vechtpartij in de Jol. Toen de agenten ter plaatse kwamen, keerden de vechtende mannen zich tegen de politie. Beide mannen uit Lelystad, 32 en 34 jaar, zijn aangehouden. Omdat ze zich verzetten tegen de aanhouding zijn ze geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. De mannen hadden tijdens een feestje onenigheid met elkaar gekregen.

In de Kempenaar in Lelystad zijn zaterdagnacht na een vechtpartij vijf Lelystadse jonge mannen (in de leeftijd van 16 tot 28 jaar) aangehouden. Bij het vechten was een fietsketting gebruikt. Het vijftal is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Waardoor de ruzie is ontstaan, is nog onduidelijk.

De politie van Almere heeft zaterdagnacht in de Lekstraat een 34-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een plaatsgenoot geslagen te hebben. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Waarom hij tot zijn daad kwam, is nog onbekend.