18/10 Zes stelselmatige daders aangehouden

's-Hertogenbosch 18-10-2003 - .

ZES STELSELMATIGE DADERS AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

In de nacht van Donderdag 9 oktober op vrijdag 10 oktober heeft de districtsrecherche van Den Bosch zes inwoners van s-Hertogenbosch (27, 30, 34, 35, 39 en 46 jaar) aangehouden, die bij de politie bekend staan als stelselmatige daders. Er zijn in totaal acht woningen en vier garageboxen in Den Bosch doorzocht.

De districtrecherche heeft in augustus een onderzoek gestart naar deze stelselmatige daders. Ze werkten goed georganiseerd en worden verdacht van diverse ramkraken, bedrijfsinbraken en diefstal van oud ijzer in regio Brabant-Noord, Brabant-Midden-West en Gelderland Zuid. De schade die ze hierbij veroorzaakt hebben bij de bedrijven loopt in de ruim honderdduizend Euro.

Tijdens de actie zijn diverse goederen in beslag genomen die afkomstig zijn uit de criminele activiteiten: zoals computers, beeldschermen, mobiele telefoons, bedden en beddengoed. Daarnaast zijn tien autos in beslag genomen. De politie heeft contact gezocht met gedupeerde bedrijven zodat de inbeslaggenomen goederen bij de rechtmatige eigenaren terugkomt.

Zes verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechtercommissaris van s-Hertogenbosch. Eén verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.