ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 3 april 2003

ING hoofdsponsor Amsterdam Marathon

ING heeft zich voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan de Amsterdam Marathon. Dit maakten ING Nederland en de Stichting Amsterdam Marathon vanmiddag tijdens een persconferentie in Amsterdam bekend. Het evenement, dat op zondag 19 oktober 2003 zijn 28e editie beleeft, draagt met ingang van dit jaar de naam ING Amsterdam Marathon.

"Met ING als hoofdsponsor is Amsterdam de komende jaren verzekerd van een marathon van topkwaliteit", aldus Joop Waterreus, voorzitter van de Stichting Amsterdam Marathon. "Een van onze doelstellingen is om de vijfde positie op de ranglijst van snelste marathonsteden ter wereld te handhaven of zelfs te verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met ING dit doel dichterbij zal brengen."

"In de komende jaren moet de Amsterdam Marathon een nog aantrekkelijker evenement worden, niet alleen voor de wedstrijdatleten, maar ook voor de vele duizenden overige lopers die naar Amsterdam komen om hun eigen topprestatie neer te zetten", vervolgt Diederik Laman Trip, bestuursvoorzitter van ING Nederland. "De Amsterdam Marathon is een evenement dat in meerdere opzichten prima past bij ING. Marathonlopers willen iets presteren en hun grenzen verleggen en hetzelfde geldt voor ING als organisatie. Voor ING is sport, naast cultuur en natuur, een belangrijke pijler van het sponsoringbeleid. Wij zijn dan ook verheugd dat we kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Amsterdam Marathon."

Informatie voor de pers:


* Stichting Amsterdam Marathon, Joop Waterreus, (071) 4032173 / (06) 22938982

* www.amsterdammarathon.nl

* ING Corporate Communicatie, Joyce Hulst, (020) 541 5469
* www.ing.com