Universiteit van Amsterdam



Universiteit van Amsterdam

Waarom wiebelt een wolkenkrabber?

Kinderlezing Natuurwetenschappen

Ondanks hun hoogte blijven wolkenkrabbers ook in een zware storm overeind. In de vijfde Wakker worden!-lezing onderzoeken kinderen onder leiding van bouwkundige Leo Wagemans welke constructies je moet gebruiken om een stabiele wolkenkrabber te kunnen bouwen.


zondag 19 oktober 11.00-12.00 uur

De bouwkundige prof. ir. Leo Wagemans (TU Delft) houdt een lezing voor kinderen, getiteld Waarom wiebelt een wolkenkrabber? Juist doordat een wolkenkrabber wiebelt, kan hij ook in zware storm overeind blijven. Tijdens de lezing onderzoeken de kinderen zelf welke constructies je moet gebruiken om een stabiele wolkenkrabber te kunnen bouwen. Na afloop kunnen ze de hoogste wolkenkrabber ter wereld aanwijzen en uitleggen of er een gebouw te ontwerpen valt dat nog hoger is. Deze lezing is de vijfde in de Wakker worden!-lezingencyclus, waarin onderzoekers ingaan op een wetenschappelijk onderwerp aan de hand van een vraag van kinderen. De lezingen worden georganiseerd door wetenschaps- en techniekmuseum Nemo, de Universiteit van Amsterdam en Het Parool, en zijn bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.


Locatie: Nemo, Oosterdok 2, Amsterdam.

De toegang is vrij bij een toegangskaart voor Nemo, losse kaarten: ¬ 2,50.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen via UvA Persvoorlichting, telefoon: 020-525 2695 of e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over promoties en oraties Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC voorlichting, telefoon: 020-566 2929 of voorlichting@amc.uva.nl. De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam.