Ingezonden persbericht

SynergyRun Productions Presenteert:
Een mix van passie en realiteit
Jongeren geven interpretatie aan jazz

Sizzle n Grill Festival 2003
Zondag 19 oktober
Paradiso, Amsterdam

Amsterdam - Paradiso wordt op 19 oktober tijdelijk omgetoverd tot entertainment sprookjesbos. Sizzle n Grill mixt uiteenlopende disciplines, zoals dans, muziek, kunst en ander originele vormen van entertainment. Het is de grill waar creatieve smaken elkaar beïnvloeden en passie tot leven komt. Sizzle n Grill slaat bruggen tussen eilanden.

Sizzle n Grill is in 2002 in de Melkweg begonnen als experiment. Wat zou er gebeuren als artiesten van verschillende disciplines, zoals dans, muziek en beeldende kunst bij elkaar komen en ieder vanuit zijn eigen vakgebied invulling geeft aan jazz? En als artiesten samenwerken aan een grote productie? Het resultaat was Sizzle n Grill 2002. Een uitverkochte Melkweg was het bewijs van het enorme succes festival voor zowel de artiesten als de bezoekers.

Dit jaar vindt op 19 oktober in Paradiso het vervolg plaats. Artiesten geven weer ieder een eigen interpretatie aan jazz. Nieuw is dat er meer artiesten meedoen en dat er meer te beleven zal zijn. Zo zijn er, naast dansers, muzikanten en vormgevers, onder andere Martial Arts Kung-fu dansers die moderne dansstijlen combineren met oude vecht technieken, cabaret, game designers en grimeurs die allemaal samenwerken om deze productie te realiseren. Op dit moment werken er zo'n 170 man aan het festival mee, variërend van studenten van kunstopleidingen tot artiesten uit de praktijk.

De energie en passie die deze samenwerking oplevert doet vlammen ontbranden. Het doel is grenzen te verleggen en concepten loslaten. 100% artistieke vrijheid vanuit maximale expressie. Middels Spice, het Sizzle n Grill Magazine wordt tevens inzicht gegeven in de persoon achter de artiest. Wat is zijn of haar motivatie? Wat is er voor nodig om te komen tot het punt waar hij of zij nu is? Kortom: Hoe combineer je passie met realiteit? Sizzle n Grill is op zoek gegaan naar het antwoord.

Paradiso is op 19 oktober het decor, waar overal wat te beleven zal zijn. Het een theaterproductie waarvan je zelf onderdeel bent. Of je nu vegetariër bent of van vlees of vis houdt, gooi het op de grill en haal het er af wanneer het gaar is. Of je nu van dans, muziek of kunst houdt, stel je open voor wat Nederlands talent te bieden heeft en laat je inspireren. Sizzle n Grill beweegt! Kaarten kosten EUR10,- en de avond begint om 19:00 uur.

Noot aan de redactie,