Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Omzet- en koersstijging aandeel voedt geruchtenstroom

OBLIGATIEHOUDERS ECONOSTO WILLEN OPHELDERING VERTREK HARBERINK

Obligatiehouders Econosto willen van het bedrijf duidelijkheid over de werkelijke reden van het plotselinge vertrek van de CFO Cees Harberink. Ook vragen zij Euronext de handel maandag niet van start te laten gaan totdat er meer duidelijkheid is over de impact van de wijzigingen in het te voeren beleid. Daarnaast heeft zij de Trustee, die formeel haar belangen behartigt, verzocht maatregelen te nemen om de informatievoorziening naar schuldeisers te verbeteren.

Directe aanleiding voor obligatiehouders om opnieuw in actie te komen, is het persbericht van Econosto afgelopen vrijdag nabeurs. Daarin meldt het bedrijf het opstappen van Cees Harberink, die het niet eens zou zijn met het te voeren beleid. Obligatiehouders vragen zich af welke aanscherping van het plan van aanpak, dat nota bene mede door hem zelf is opgesteld, voor hem onaanvaardbaar is geweest en wat dit betekent voor de positie van de obligatiehouders. 'Grootaandeelhouders hadden al eerder informeel aangegeven de RvB te willen vervangen op het moment dat een oplossing voor de converteerbare obligatielening was gevonden maar de reden die nu wordt genoemd, doet vermoeden dat er meer aan de hand is', aldus Frans Faas.

Bovendien wijst de koersvorming en de omzet van het aandeel in die richting. Afgelopen week steeg het aandeel circa 15% en was de omzet bijna 10 keer zo groot als normaal. Nadat deze verdachte beweging al ter kennis was gebracht van de Autoriteit Financiele Markt hebben de obligatiehouders - na het persbericht van Econosto - ook Euronext gevraagd om stappen te ondernemen. Naast een onderzoek naar deze merkwaardige prijsvorming lijkt het in de rede te liggen een handelsverbod af te kondigen totdat alle partijen gelijk zijn geinformeerd. Alleen op die wijze kan handel met voorwetenschap voorkomen worden.

De ontevreden obligatiehouders hebben voorts het Algemeen Nederlands Trustkantoor per brief (BIJLAGE) verzocht maatregelen te nemen die een adequate informatievoorziening waarborgt. Van deze toezegging, gedaan op de obligatiehoudersvergadering van 15 augustus jl is tot op heden bitter weinig terecht gekomen.

Einde Bericht

Bijlage: brief aan ANT Trust