PERSBERICHT - 2003-10-19

Oad Reizen lanceert Brazilië als nieuwe verre bestemming

Voor het zomerseizoen 2004 voegt Oad Reizen weer een nieuwe loot aan haar verre reizen-aanbod toe. Vlak voor de kerstdagen verschijnt de 68 pagina's dikke reisgids over Brazilië. Het programma bestaat uit indrukwekkende groepsrondreizen met Nederlandssprekende reisleiding, korte excursietrips van 3 tot 4 dagen en een ruime keuze uit hotels aan de stranden van bijvoorbeeld Rio de Janeiro en Salvador da Bahia. Oad Reizen richt zich met dit nieuwe programma op een brede doelgroep. Cultuur en natuur spelen een grote rol tijdens de rondreizen en korte excursietrips, maar ook de strandliefhebber komt ruimschoots aan zijn trekken.

Na succesvolle introducties als Mexico, Bali, Nepal, Zuid-Afrika, Maleisië, Thailand en de Caribbean met recentelijk nog de ABC-eilanden, is het nu de beurt aan Brazilië. "Als innovatieve touroperator heeft Oad natuurlijk een reputatie hoog te houden, maar dat is niet onze drijfveer geweest", zegt algemeen directeur G.W. Boven. "Brazilië heeft als toeristische bestemming ongekend veel te bieden, zowel op gebied van natuur en cultuur, als in de vorm van een verblijf aan één van de mooie stranden. Met dit nieuwe Brazilië-programma, presenteert Oad Reizen zich wederom als dé specialist voor intercontinentale vakanties."
Rondreizen
Groepsrondreizen
"De rondreizen in Brazilië voldoen in alle opzichten aan de kwaliteitsnormen die Oad zichzelf op het gebied van busreizen heeft opgelegd", zegt commercieel directeur J. ter Haar. De groepen bestaan uit maximaal 25 deelnemers, worden door Nederlandssprekende reisleiding begeleid en alle excursies en entreegelden zijn inbegrepen. De reizen variëren in duur van 8 tot 20 dagen en behalve bezoeken aan bekende steden, wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het koloniaal verleden en de uitbundige natuur van Brazilië. Denk aan Rio de Janeiro, de watervallen van Iguaçu, een verblijf in een lodge aan de Amazone en een bezoek aan Ouro Preto, een typisch mijnstadje met een rijk historisch verleden.

Excursies en strandvakanties
Delen uit die rondreizen kunnen ook als 3 of 4-daagse excursies geboekt worden. Zo kun je een bezoek brengen aan de Caboclo's (oorspronkelijke bevolking), in de jungle bij Pantanal krokodillen spotten of een cruise door het stroomgebied van de Amazone maken. Deze segmenten laten zich makkelijk combineren met een strandvakantie van 9, 16 of 23 dagen. Oad biedt ruime keuze uit hotels in o.a. Rio de Janeiro en haar omgeving, die variëren van pousada's tot luxe viersterren-plus hotels.

Extra's
Oad vliegt met TAP via Lissabon rechtstreeks naar Brazilië met Rio de Janeiro en Salvador als belangrijkste aanvlieghavens. Het feit dat de TAP meerdere aanvlieghavens heeft, biedt grote voordelen voor de consument. Flexibiliteit kan geoptimaliseerd worden en op de vluchtkosten kan aanzienlijk gespaard worden. Men kan bijvoorbeeld aanvliegen op Rio de Janeiro, een rondreis maken, eventueel verlengen met een strandvakantie en tenslotte vanaf Salvador naar huis vliegen. Dat betekent dat de consument geld bespaart op een retourvlucht vanaf Rio de Janeiro.

Noot voor de redactie (