Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 19-10-2003 - 15.50 uur

Frontale aanrijding met gewonden
Zuidschermer,
Op vrijdag 17 oktober 2003, omstreeks 15.00 uur, vond er op de N244 (ofwel de Westdijk) een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij de bestuurders ernstig gewond raakten. De aanrijding ontstond toen een 26-jarige automobilist uit Alkmaar, komend uit de richting van Purmerend, ging inhalen. Hij zag daarbij een tegenligger, een 29-jarige man uit Purmerend met naast zich zijn vriendin, over het hoofd. Een frontale aanrijding kon niet meer worden voorkomen en beide auto's eindigden in de vangrail. De voertuigen raakten flink verwrongen en de brandweer was geruime tijd bezig om de bestuurders uit hun benarde positie te bevrijden. De man uit Alkmaar liep gebroken ribben en een gebroken bovenbeen op. De man uit Purmerend had diverse botbreuken waaronder een gebroken bovenbeen, pols en enkel. De mannen werden opgenomen in het ziekenhuis. De vrouwelijke passagier van de Purmerender werd onderzocht in het ziekenhuis in Hoorn maar mocht na behandeling naar huis.

Autodieven op heterdaad aangehouden
Alkmaar, zaterdag 18 oktober 2003.
Agenten zagen omstreeks 04.30 uur dat een auto, tussen de paaltjes door, het voetgangersgedeelte van de Paardenmarkt opreed. Toen ze de 18-jarige bestuurder uit Alkmaar op het Ritsevoort controleerden bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Naast hem zat een 20-jarige passagier uit Alkmaar. Een blik in de auto, een Opel Vectra, wees uit dat de contactdraden waren doorverbonden. Hierop werden de beide inzittenden aangehouden als verdacht van diefstal van de auto. De kentekenhoudster werd benaderd en toen bleek dat de auto was weggenomen vanaf een parkeerplaats bij het station. De bestuurder van de auto bleek tevens teveel gedronken te hebben. Hij blies 300 ug/l. De beide verdachten werden voor de nacht ingesloten en in de loop van zaterdag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhouding wegens belediging
Heiloo, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 02.00 uur, werd een 21-jarige man uit Heiloo aangehouden omdat hij agenten had beledigd. De man liep met een blikje bier voor een café op de Heerenweg. Toen de agenten vroegen of hij het blikje in een prullenbak wilde gooien smeet hij het op straat. Toen hij hiervoor een bon kreeg gaf hij een valse naam op en beledigde de agenten door hen uit te schelden voor 'Grote klootzakken'. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Het bleek te gaan om een hardleerse man want hij was in juni van dit jaar ook al een keer aangehouden wegens belediging van politieambtenaren in functie. De man mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Poging tot diefstal van een auto
Castricum, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er was gepoogd een auto te stelen vanaf een autobedrijf aan de Oude Haarlemmerweg. De auto stond met de sleutels erin in een showroom. De dader is dwars door de showroomdeuren heengereden en probeerde met de auto ook door het hek rond het terrein te komen. Dat lukte echter niet waarna hij de auto tegen het hek geparkeerd achterliet.

Inbraken in woningen
Heerhugowaard, vrijdag 17 oktober 2003.
Tussen donderdagmorgen en vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan de Jan Luykenstraat. De daders kwamen de woning binnen na het forceren van een raam aan de achterzijde. De woning werd doorzocht en er werden diverse sieraden weggenomen.
Heerhugowaard, zaterdag 18 oktober 2003.
In de nachtelijke uren werd er ingebroken in een woning aan de Willemijn Posthumustuin. Men kwam binnen na het openmaken van een achterdeur, vermoedelijk met behulp van een valse sleutel. Er werd een tas weggenomen met daarin ondermeer paspoorten, een kentekenbewijs en enige honderden euro's. Enkele andere weggenomen goederen werden in de omgeving teruggevonden.

Fietser gewond
Castricum, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 13.30 uur reed een 63-jarige man uit Limmen op een racefiets tegen de auto van een 72-jarige vrouw uit Akersloot. De man reed met zijn fiets over de Zeeweg, komende uit de richting van Limmen. Bij de kruising met de Soomerwegh verleende hij geen vrije doorgang aan de vrouw met de auto. Hij reed tegen de linkerachterkant van de auto op en kwam met zijn hoofd ten val op het wegdek. Hierdoor verloor de man enige tijd zijn bewustzijn maar kwam later bij. Hij droeg gelukkig een fietsershelm. Hij werd met onbekend hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar overgebracht.

Doorrijdster aangehouden
Alkmaar, zondag 19 oktober 2003.
Kort na middernacht reed een 28-jarige automobiliste uit Heerhugowaard op de Kaarsemakersgracht een geparkeerde auto aan. Hierna reed zij weg maar getuigen gaven het kenteken van haar auto aan de politie door. Omstreeks 00.30 uur kon de vrouw in haar woning door agenten worden aangehouden. Haar auto had verse schade. Ze bleek na een stapavond in Alkmaar, met de nodige drank op, toch met haar auto naar huis te zijn gereden. Aan het bureau blies zij 660 ug/ (tot 220 toegestaan). Haar rijbewijs werd ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond
Alkmaar, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 14.20 uur vond er op de Vondelstraat, op de kruising met de Colijnstraat, een aanrijding plaats tussen een 18-jarige bromfietser uit Alkmaar en een 31-jarige automobiliste uit Heerhugowaard. De vrouw reed met haar personenauto over de Vondelstraat, komende uit de richting van de Korte Vondelstraat en wilde op de kruising rechtsaf de Colijnstraat inrijden. Op dat moment werd zij rechts ingehaald door de bromfietser. De man uit Alkmaar kwam ten val en liep nog onbekend hoofdletsel op. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis van Alkmaar.

Verbrijzelde knie
Zuid-Scharwoude, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 20.50 uur nam een 17-jarige bromfietser uit Heerhugowaard op de Langebalkweg een bocht naar rechts te ruim. Hij reed in de richting van Heerhugowaard, zonder helm. Hij moest door de te ruime bocht uitwijken voor tegemoetkomende personenauto, en ging deze links voorbij. Hierbij raakte hij de auto niet maar wel de stoeprand en kwam vervolgens tot stilstand tegen een brugleuning. Een passagier van de bromfietser, die wel een helm droeg, raakte nauwelijks gewond. De bromfietsbestuurder had verwondingen aan zijn gezicht en liep een verbrijzelde knie op. Hij had ook alcohol gedronken en daarom werd er een bloedproef afgenomen (uitslag over 14 dagen).

Snorfietser ernstig gewond, busje doorgereden
Alkmaar, zaterdag 18 oktober 2003.
Omstreeks 23.00 uur vond er op de Friesebrug een aanrijding plaats tussen een 17-jarige snorfietser uit Alkmaar en een onbekend gebleven busje. Door de aanrijding kwamen de snorfietser en zijn eveneens 17-jarige passagier uit Alkmaar op het wegdek ten val. De bestuurder raakte daarbij gewond aan zijn oogkas en brak zijn linkerknie en bovenbeen. Hij moest in het ziekenhuis worden geopereerd. Er werd tevens bloed van hem afgenomen omdat hij had gedronken. De passagier raakte licht gewond en kon naar huis. De snorfiets werd op de Friesebrug aangereden door een bestelbusje dat aan kwam rijden uit de richting van de Frieseweg en verdween in de richting van de Nieuw Schermerweg. De bestuurder van dit voertuig is niet gestopt. Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. Het zou mogelijk gaan om een lichtkleurig busje van het merk Mitsubishi. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto tegen boom
Heiloo, zondag 19 oktober 2003.
Omstreeks 01.10 uur, reed een 22-jarige automobilist uit Heiloo op de Heerenweg tegen een boom. De man kwam uit de richting van de Ter Coulsterlaan en ging in de richting van de Stationsweg. Door onbekende oorzaak had hij zijn voertuig niet onder controle waarna hij tegen de boom tot stilstand kwam. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man zelf werd met een hoofdwond in het ziekenhuis van Alkmaar opgenomen.

Diverse aanhoudingen in uitgaanscentrum
Alkmaar, zondag 19 oktober 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in het uitgaanscentrum van de stad enkele arrestaties verricht. Om 01.35 uur werd een 37-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden omdat hij agressief en beledigend reageerde naar een agent die bezig was met een onderzoek op de Gedempte Nieuwesloot naar aanleiding van een opstootje. De verdachte werd in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden.
Omstreeks 00.50 uur hield de politie, samen met horecaportiers, een 21-jarige man uit Alkmaar aan die ervan wordt verdacht in een café te hebben gespoten met traangas. Een 20-jarige man uit Heerhugowaard was hier slachtoffer van geworden en moest door ambulancepersoneel ter plaatse worden behandeld. Het busje traangas was door een portier afgepakt en werd aan de politie gegeven. De verdachte is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. Hij zegt het busje in zijn handen gedrukt te hebben gekregen van een vriend van hem. Omstreeks 02.30 uur waren surveillerende agenten op de Houttil er getuige van dat een 17-jarige jongen uit Alkmaar klappen gaf aan een 21-jarige man eveneens uit Alkmaar. Er stonden nog enkele andere mannen bij. De twee agenten zagen kans om de 17-jarige aan te houden. Aan het bureau verklaarde hij dat de omstanders ook klappen over en weer hadden uitgedeeld. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen na openlijk geweld
Alkmaar, zondag 19 oktober 2003.
Omstreeks 12.15 uur, werden agenten op straat aangeklampt door een 30-jarige man uit Schagen die kort daarvoor op de Stationsweg was mishandeld door twee mannen van respectievelijk 28 en 30 jaar, afkomstig uit Heemskerk en Alkmaar. Op aanwijzing van het slachtoffer konden de twee verdachten worden aangehouden op de Helderseweg. Het slachtoffer had door het openlijk geweld op straat pijn in zijn hoofd, een bloedneus en een snee boven zijn neus opgelopen. De twee verdachten zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten. Het gaat om mannen van buitenlandse afkomst die elkaar kennen vanuit Asielzoekerscentra.