Volleybal Vereniging SSS Barneveld

10/19/2003 Protect Eye/Orion te sterk voor BMC/SSS

In een goed gevulde Oosterboshal begon BMC/SSS zaterdagavond aan de wedstrijd tegen Protect Eye/Orion. In de voorbespreking had coach Gert Veldhuizen aangegeven dat vooral de servicedruk zeer belangrijk zou worden in deze wedstrijd.
En al gelijk in de eerste set bleken de woorden maar zeer bewaarheid te worden. Waar BMC/SSS er in het begin niet in slaagde om met de service de tegenstander onder druk te zetten, daar was de druk bij BMC/SSS op de service van Protect Eye/Orion van een zeer hoog niveau. Toch konden de mannen van Orion niet gelijk het verschil maken, en bij de stand van 7-8 was de eerste technische time-out. Hierna leek het snel te gaan, want via 10-13 en 16-20 leek Orion de set simpel binnen te halen. Maar Jarno Timmerman voorkwam eigenhandig een achterstand voor BMC/SSS. Bij de stand van 18-22 serveerde hij BMC/SSS in één keer naar een voorsprong van 24-22. En een goed blok van BMC/SSS zorgde er voor dat de eerste setwinst van dit seizoen een feit was. In de tweede doorgang was het BMC/SSS dat al snel een voorsprong nam van twee punten. Na een goed blok van zowel Jarno als Marc groeide de voorsprong tot vier punten. Ging BMC/SSS hier naar een snelle 2-0 voorsprong was de gedachten bij iedereen van SSS. Maar Orion wilde aan deze gedachten geen medewerking verlenen, en kroop langzaam maar zeker weer naar de thuisploeg toe. Bij de stand van 15-15 waren beide teams weer in evenwicht, en begon de finale van de tweede set. Bij 18-18 kon Orion via een prima opslag een kleine voorsprong nemen en gaf deze niet meer uit handen.
Bijna de hele derde set keek BMC/SSS tegen een achterstand aan.Met een voorsprong van 15-20 begon Orion aan de finale van deze set. Even leek het er nog even op dat Jarno zijn stunt van de eerste set weer kon herhalen, maar verder dan 20-21 liet Orion BMC/SSS niet komen. In de vierde set was bij BMC/SSS de pijp zo goed als leeg. En met 20-25 was het Protect Eye/Orion die het veld verliet met een 1-3 overwinning.
Na de wedstrijd bleek dat BMC/SSS ook minimaal de eerste twee wedstrijden niet kan beschikken over Mark v Roekel. Na een ongelukkige val in de tweede set werd geconstateerd dat Mark waarschijnlijk een spier in zijn schouder heeft gescheurd.