Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (17-19/10)

Bergen op Zoom, zondag 19 oktober 2003

Alcoholcontroles

STEENBERGEN: Bij een controle in de Olmendreef bleek vrijdagavond dat een 50-jarige man uit Nieuw Vossemeer te veel alcohol (570 ug/l) had genuttigd om zijn bestelauto te mogen besturen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en hem een rijverbod van 6 uur uitgereikt. Daarnaast wordt proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt.

STEENBERGEN: Enkele uren later bleek bij een controle aan de Molenweg ook een 49-jarige inwoner van Bergen op Zoom als bestuurder van een personenauto te veel alcohol (585 ug/l) te hebben genuttigd. De politie heeft ook van deze automobilist het rijbewijs ingevorderd en hem een rijverbod van 6 uur uitgereikt. Daarnaast kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

STEENBERGEN: Zondagmorgen omstreeks 1.15 uur bleek bij een alcoholcontrole dat een 27-jarige man uit Dinteloord te veel alcohol (825 ug/l) had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en tekende proces-verbaal tegen de bestuurder aan. Tevens kreeg de overtreder een rijverbod uitgereikt van 10 uur.

HALSTEREN: Bij een controle op de Steenbergseweg te Halsteren in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 4.45 uur bleek een 36-jarige man uit Bergen op Zoom te veel alcohol (640 ug/l) te hebben genuttigd om zijn auto te mogen besturen. De politie vorderde zijn rijbewijs in en reikte hem een rijverbod uit van 7 uur. Tevens kan de bestuurder een proces-verbaal tegemoet zien.

LEPELSTRAAT: Bij een alcoholcontrole op de Steenbergseweg op zondagmorgen omstreeks 4.45 uur, bleek een 25-jarige man uit Bergen op Zoom als bestuurder van een personenauto te veel alcohol (755 ug/l) te hebben genuttigd. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en hem een rijverbod uitgereikt van 9 uur. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal tegen de man op.

Beroving

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond heeft een 19-jarige man uit Bergen op Zoom bij de politie aangifte gedaan van een beroving, die al vorig weekend heeft plaatsgevonden. Hij liep zaterdag 11 oktober tussen 23.30 en 24.00 uur op de Parallelweg toen hij plotseling van achteren werd aangevallen en een duw kreeg. Hierdoor kwam hij ten val, waarna hij door een man bij zijn keel werd gepakt en vermoedelijk door een tweede persoon werd beroofd van diverse bezittingen, die zich in zijn jaszak bevonden. Terwijl het slachtoffer nog op de grond lag, vluchtten de daders weg. Hij werd beroofd van zijn mobiele telefoon, portemonnee en autosleutels.

Fietsendiefstallen

BERGEN OP ZOOM: Een inwoner van Bergen op Zoom deed bij de politie aangifte van diefstal van een herenfiets. De fiets (merk Giant, kleur paars/groen) stond gestald aan de Asselbergsstraat en was op slot op het moment dat hij werd gestolen. De diefstal werd gepleegd op vrijdag 17 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur. Vanaf het Stationsplein werd zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur eveneens een Giant herenfiets ontvreemd. In de nacht van donderdag op vrijdag werd vanaf het Stationsplein ook een damesfiets van het merk Batavus gestolen en aan de St.Josephstraat werd later die dag nog een damesfiets weggenomen, van het merk Gazelle. Dit gebeurde omstreeks 17.30 uur. Alle gedupeerden hebben zich persoonlijk aan het politiebureau gemeld om aangifte van diefstal te doen. De politie maakte hen er graag op attent dat het voor deze vorm van diefstal ook mogelijk is digitaal aangifte te doen via de internetpagina van de Politie Midden en West Brabant (www.politiemwb.nl).

Politie bestraft gevaarlijk rijgedrag

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur zag een politiesurveillance een bromfietser zich verkeersgevaarlijk gedragen door met hoge snelheid over de Antwerpsestraatweg te rijden. Na enig aandringen stopte de 18-jarige bestuurder. Hij bleek geen helm te hebben en bovendien niet te beschikken over een bromfietscertificaat en gele platen. De politie gaf de jongeman een proces-verbaal en nam zijn bromfiets mee naar het bureau. Pas wanneer aan de politie verzekeringspapieren zijn overlegd, kan de man zijn voertuig weer mee naar huis nemen.

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen omstreeks 3.00 uur vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Marconilaan te Bergen op Zoom. De onbekende daders konden het pand betreden door met grof geweld de toegangsdeuren bij de hoofdingang te forceren. Vanuit het bedrijfspand werd een hoeveelheid electrisch handgereedschap ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en ter plaatse door gespecialiseerde politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek een (sporen)onderzoek laten instellen.

Politie houdt vandalen aan

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen omstreeks 3.15 uur werd in de Oude Stationsweg door een groep van vier mannen vernielingen gepleegd aan twee personenautos. De mannen werd, vanwege hun dronkenschap, de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd, waarop zij tegen de autos van personeelsleden begonnen te schoppen en te slaan. Twee daders, een 25-jarige man Bergen op Zoom en een 30-jarige man uit Hoogerheide, konden ter plaatse door de politie worden aangehouden. Uit onderzoek bleek een van de aangehouden verdachten tevens in het bezit te zijn van een XTC pil terwijl de ander in het bezit was van diverse stuks bestek afkomstig van een eetgelegenheid uit Bergen op Zoom. Beide verdachten, die tevens sterk onder invloed verkeerden van alcoholhoudende drank, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, alwaar zij de nacht hebben doorgebracht. De politie heeft inmiddels ook de identiteit van de andere twee verdachten. De aangehouden verdachten zijn zondagmiddag, na het afleggen van hun verklaringen, weer op vrije voeten gesteld.

Politie doet vuurwerkvangst

HOOGERHEIDE: Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur hebben politiemensen van team Woensdrecht aan de Putseweg in Hoogerheide een personenauto gecontroleerd, waarin zich maar liefst 13 dozen vuurwerk bleken te bevinden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Leusden, verklaarde het vuurwerk voor eigen gebruik te hebben gekocht en zei niet te weten dat het niet is toegestaan vuurwerk van België naar Nederland te vervoeren. Hij kreeg van de politie een proces-verbaal. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Politie verricht aanhoudingen na ruzie in café

HOOGERHEIDE: In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond omstreeks
1.00 uur in een café in de Raadhuisstraat onenigheid tussen de eigenaar van het café en enkele Engelse bezoekers. Eén van de Engelse cafébezoekers had tijdens het biljarten een keu gebroken en de eigenaar van het café had hier iets van gezegd. De mannen vertrokken hierop, maar keerden korte tijd later terug, omdat ze hadden ontdekt dat van een van hen een portemonnee en van een ander een mobiele telefoon waren ontvreemd. De eigenaar van het café vroeg alle aanwezigen hun zakken te legen, waaruit zou blijken dat geen van de bezoekers deze diefstal op haar geweten had. Desalniettemin vond één van de Engelse bezoekers het nodig vervolgens een klap uit te delen aan de café-eigenaar. Vervolgens vertrokken de mannen wederom. De eigenaar riep echter de hulp van de politie in, die de dader en zijn vrienden korte tijd later in de nabijheid van het café aan kon houden. Tegen de dader wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens hebben politiemensen de mannen in de gelegenheid gesteld aangifte te doen van diefstal van de portemonnee en mobiele telefoon. Na verhoor zijn de mannen weer op vrije voeten gesteld.

Poging tot woninginbraak

HOOGERHEIDE: In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden geprobeerd in te breken in een hoekwoning aan de Roos. Zowel bij een raam aan de zijkant van de woning als bij een deur achter de woning heeft men tevergeefs getracht het kozijn los te wrikken. Mede dankzij de genomen veiligheidsmaatregelen bleef het bij een poging en heeft de gedupeerde geen verdere schade opgelopen. Politiemensen hebben volledigheidshalve ook bij de buren gecontroleerd of daar schade aan de woning was ontstaan, hetgeen niet het geval was.

Inbraak in auto

OSSENDRECHT: Zaterdagmiddag heeft een inwoner van Putte bij de politie aangifte van diefstal gedaan vanuit zijn personenauto. De man heeft zijn auto zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur aan de Putseweg geparkeerd om een boswandeling te gaan maken en ontdekte bij terugkomst zon 2 uur later dat in zijn groene Toyota Paseo was ingebroken. Het slot van het rechter portier werd geforceerd en uit de auto werden CDs en een radio/CD-speler ontvreemd.

Pechdag voor inwoner van Sprundel

SPRUNDEL: Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op het Binnenpad een personenauto uit de bocht was gevlogen en vervolgens bij een woning de tuin in was gereden. Hoewel korte tijd later de melding binnenkwam dat partijen onderling de schade we zouden regelen, nam een politiesurveillance voor de zekerheid toch ter plaatse even polshoogte. Aldaar bleek dat de personenauto met de wielen los van de grond in een haag hing. De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige inwoner van Sprundel, bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en tot overmaat van ramp diezelfde dag gezakt te zijn voor zijn rij-examen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, waarvoor hij overigens alle begrip had.

Gapen veroorzaakt kop-staartbotsing

Op de Rijksweg A58 vond vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur een verkeersongeval plaats. In de andere rijrichting had zich omstreeks 15.30 uur een eenzijdig ongeval voorgedaan, waarbij een personenauto over de kop was geslagen. Dit prikkelde de nieuwsgierigheid van enkele weggebruikers in de tegenovergestelde rijrichting dermate dat deze vaart verminderden om een en ander beter te kunnen bekijken. Een 52-jarige man uit Halsteren, merkte te laat op dat de bestuurder uit Rotterdam, die voor hem reed, zijn snelheid verminderde. Een kop-staartbotsing was het gevolg. De Rotterdammer klaagde over pijn in de nek en zou zich onder behandeling van een arts laten stellen. Beide voertuigen liepen schade op, respectievelijk aan de voor- en achterzijde.

Alcoholcontrole

ROOSENDAAL: Op zaterdagmorgen omstreeks 4.10 uur werd in de Kloosterstraat een 36-jarige automobilist uit Roosendaal gecontroleerd door de politie. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder van deze personenauto teveel alcohol (565 ug/l) had genuttigd. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in en legde een rijverbod op van 6 uur. Daarnaast kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

Onenigheid voorafgaand aan voetbalwedstrijd RBC-Willem II

ROOSENDAAL: Zaterdagavond omstreeks 18.15 uur ontstond er enige onenigheid in het centrum van Roosendaal toen enkele NAC-supporters zich provocerend opstelden in de richting van Willem II-supporters en met hen op de vuist gingen, waarbij tevens broekriemen en paraplus bij wijze van wapen ter hand werden genomen. Uiteindelijk verrichte de politie een elftal aanhoudingen: een 32-jarige man uit Tilburg, acht mannen uit Breda in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, een 23-jarige man uit Terheyden en een 23-jarige man uit Geertruidenberg. De aanhoudingen verliepen over het algemeen vrij rustig. Een 25-jarige man uit Breda verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding door de politie en beledigde en bedreigde daarbij de dienstdoende politieman. De politie heeft de mannen gehoord en in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld.

Politieproject veilig uitgaan

ROOSENDAAL: Tijdens het openbare orde project in het centrum van Roosendaal werd in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Roosendaal op het Tongerloplein aangehouden voor het beledigen van een politiefunctionaris. Hiervoor was overigens geen enkele aanleiding. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Markt werd een 29 jarige inwoner van Roosendaal door de politie aangehouden voor het bedreigen met de dood van een portier van een horecagelegenheid en voor het beledigen van een politiefunctionaris. De portier van de horecagelegenheid heeft ook aangifte van bedreiging gedaan bij de politie. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hij is zondagmiddag met een AU-dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.

Vernieling

ROOSENDAAL: Vrijdagavond werden tussen 21.30 en 21.45 uur door een groepje jongeren vernielingen aangericht aan een basisschool aan de Benedendonk. Het groepje, dat gebruik maakte van de sportzaal bij de school, kreeg onenigheid met een van de vrijwilligers, waarna een van de jongeren door haar naar buiten werd gewerkt. Een ander lid van de groep vernielde vervolgens de gelaagde ruit van de achterdeur van de school. De politie heeft aangifte van vernieling opgenomen en een onderzoek ingesteld.

Politie verricht aanhoudingen voor bezit harddrugs

ROOSENDAAL: Zaterdag werden door de politie kort na middernacht op het Tolbergcentrum vier personen aangehouden, van wie men had gezien dat zij stickers en etiketten plakten op winkelruiten en puien. Twee personen, een 19-jarige en een 22-jarige man uit Roosendaal, bleken in het bezit van harddrugs en benodigdheden (o.a. gripzakjes) te zijn. Tevens werd bij een van hen een bivakmuts aangetroffen. Deze twee personen zijn door de politie ingesloten; de andere twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Bron: Manon Ostendorf