Persbericht

Dayzers Racing Team sluit seizoen sterk af

Monza (I), 19 oktober 2003. Het Dayzers Racing Team heeft sterk gepresteerd tijdens de afsluitende race van de Pearle Alfa 147 Challenge. Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) eindigde op het circuit van Monza als vierde Nederlander, ondanks dat zij onderweg van de baan werd gedrukt. Een podiumplek in het Nederlandse veld had er dus absoluut ingezeten. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) lag op kop van het Nederlandse startveld en leek op weg naar de zege, toen hij uit de race werd geduwd en uitviel.

Voor de achtste en beslissende race van de Pearle Alfa 147 Challenge trok het Dayzers Racing Team naar het Formule 1-circuit van Monza in Italië. De wedstrijd was tevens de laatste ronde in de strijd om de European Alfa 147 GTA Challenge. Tijdens de training kwamen de Dayzers-rijders Sandra van der Sloot en Sebastiaan Bleekemolen maar een fractie van een seconde tekort op de snelste Nederlander Rory Bertram. Sandra, slechts 0,3 seconde minder snel dan Bertram, had de snelste tijd veilig kunnen stellen. "Het is hier koud, het duurt heel lang voor de banden op temperatuur zijn", aldus de snelle dame van het Dayzers Racing Team. "Toen mijn banden opgewarmd waren, maakte ik een klein foutje. Dat was net het verschil tussen Rory en mij." Sandra vertrok als zevende Nederlander, vlak voor Sebastiaan. Allard Kalff (Zandvoort), twee weken geleden nog van pole position vertrokken, kon het tempo dit keer niet volgen vanwege technische problemen. Hij kwalificeerde zich als veertiende Nederlander.

In de race werkte Sebastiaan Bleekemolen zich snel naar voren. "Ik reed een goede race, ik passeerde de ene na de andere tegenstander", vertelde hij. "Ik was sneller dan de Nederlandse rijders die vóór mij waren gestart." Sebastiaan lag op kop in het Nederlandse veld toen hij hard van achteren werd aangereden. "Dat betekende voor mij het einde van mijn race", aldus Bleekemolen. "Ik had vandaag als beste Nederlander kunnen eindigen." Sandra van der Sloot ging ook met succes de strijd met haar landgenoten aan. "Ik was op weg naar een plek in de Nederlandse top drie", blikte zij op haar race terug. "Het ging mis toen Sandor van Es een tik kreeg. Hij probeerde zijn auto onder controle te krijgen, maar dat lukte niet. Daardoor reed hij tegen mij aan. Ik kwam in de grindbak terecht, maar kon mijn race gelukkig vervolgen." Sandra maakte vervolgens veel indruk door zich met haar beschadigde auto naar voren te vechten, onderweg reed ze de snelste raceronde van het voltallige startveld! Uiteindelijk eindigde Sandra als vierde Nederlander (elfde algemeen). "Een podiumplek in het Nederlandse veld had er absoluut ingezeten", concludeerde ze. "Ik kijk desondanks met een goed gevoel op de race terug. Het ging echt super, ik heb het erg naar mijn zin gehad." Allard Kalff kampte ook tijdens de race met technische problemen. Met de nodige vechtlust wist hij zich toch nog naar de zesde plaats in het Nederlandse veld te rijden.

Uitslag Pearle Alfa 147 Challenge:

1. Tim Coronel; 2. Melvin de Groot; 3. Sandor van Es; 4. Sandra van der Sloot; 5. Niki Meredith; 6. Allard Kalff.

Eindstand Pearle Alfa 147 Challenge:

1. Tim Coronel 140; 2. Phil Bastiaans 93; 3. Rory Bertram 82; 8. Sandra van der Sloot 56; 9. Sebastiaan Bleekemolen 53, 11. Allard Kalff 49.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Nathalie Brand, Public Relations Staatsloterij/Dayzers Tel. (070) 302 16 68, E-mail: nathalie.brand@staatsloterij.com, www.dayzers.nl