Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (17-19/10)

Breda, zondag 19 oktober 2003

Politie houdt verkeerscontrole met speerpunt alcohol

BREDA: Op vrijdag 17 oktober werd door politiemedewerkers van het verkeershandhavingsteam in samenwerking met politiemensen van het district Breda een alcoholcontrole gehouden.
Tussen 16.00 en 18.00 uur werden weggebruikers op de Tramsingel gecontroleerd. Hierbij moesten 650 bestuurders een blaastest afleggen. Twee bestuurders kregen een rijverbod opgelegd, omdat zij boven de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l uitkwamen. Een 31-jarige man uit Halsteren had een uitslag van 350 ug/l en kreeg een boete opgelegd van 190 euro. Een 47-jarige vrouw uit Dinteloord had een uitslag van 650 ug/l. De politie heeft van deze vrouw het rijbewijs ingevorderd. Zij zal een dagvaarding van Justitie krijgen.
Tussen 19.30 en 22.30 uur werden vervolgens 400 bestuurders op de Claudius Prinsenlaan door de politie aan een blaastest onderworpen. Ook hier bleken twee bestuurders teveel alcohol te hebben genuttigd. Een 50-jarige man uit Breda behaalde een uitslag van 370 ug/l. Hij is met een rijverbod heengezonden en zal vanuit justitie een schikkingsvoorstel ontvangen. Een 44-jarige man uit Breda, die met 485 ug/l zijn auto bestuurde, kreeg eveneens een rijverbod opgelegd en zal een schikking van Justitie ontvangen.
Tijdens deze verkeerscontrole werden door de politie voorts nog 15 bekeuringen uitgedeeld voor overige verkeersovertredingen. Drie automobilisten negeerden het rode verkeerslicht; 2 bestuurders reden met een te hoge snelheid en 1 persoon telefoneerde niet handsfree. Maar ook bromfietsers bleken de regels te negeren. Met name het niet dragen van een helm op de bromfiets scoorde hoog (7x); 1 persoon bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en 1 persoon vervoerde een kind op de bromfiets niet op een veilige zitplaats.

Politie en publiek beleven rustig uitgaansweekend

BREDA: Zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht beleefde de politie in het uitgaanscentrum van Breda een relatief rustige nacht, ondanks het groot aantal bezoekers dat het centrum op zaterdagnacht bezocht. Vrijdag verrichte de politie in het geheel geen aanhoudingen. Wel heeft zij tot tweemaal toe bemiddelend opgetreden bij teleurstellingen die ontstonden toen bezoekers in een horecagelegenheid de toegang werd geweigerd. Drie binnenstadbezoekers vonden bij terugkomst een bekeuring op de auto, omdat zij deze niet op de juiste plaats of wijze hadden geparkeerd. Eén bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van een helm.
Zaterdag werd één persoon aangehouden wegens verstoring van de openbare orde in de Reigerstraat, omdat er wat onenigheid ontstond toen bezoekers daar door een portier geweigerd werden. Verder kregen zes personen een bekeuring wegens fout parkeren en werd een tweetal heren op de bon geslingerd voor wildplassen.

Diefstal portemonnee

ROTTERDAM: Een 48-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagavond 16 oktober op het Centraal Station bestolen van haar portemonnee, nadat zij kort daarvoor met haar pinpas betaald had voor een vervoersbewijs. Pas geruime tijd later ontdekte de vrouw haar verlies, waarop ze direct contact heeft opgenomen met haar bankinstelling. Hieruit bleek echter dat met de pinpas inmiddels flink gewinkeld was. In meerdere (kleding)zaken hebben de daders kleding en andere kostbaarheden gekocht. In totaal werd de vrouw hierdoor voor ongeveer 6000 euro gedupeerd. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en contact opgenomen met de diverse winkels, die zijn bezocht. Zij verwacht op grond hiervan een goed signalement van de daders te kunnen krijgen.

Inbraak in kerken

STANDDAARBUITEN/FIJNAART: Op zaterdag 18 oktober is bij de politie aangifte gedaan van de inbraak in een kerk aan de Havenstraat. Onbekenden zijn de kerk binnen gekomen door een ruitje naast de deur in te slaan. In de kerk werd een zendingsbus opengebroken, waaruit een gering geldbedrag is gestolen en vanaf de kansel is een antieke bijbel weggenomen. Verder zijn diverse kasten doorzocht. De inbraak heeft vermoedelijk plaats gevonden in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober. In dezelfde nacht is ook ingebroken in een kerk aan de Kerkring in Fijnaart. Daar is men binnen gekomen door een ladder bij een raam te zetten en deze in te gooien. Diverse offerblokken waren open gebroken en werd het geld gestolen. Andere ruimten werden allemaal doorzocht. De politie heeft aangifte van de inbraken opgenomen en op beide lokaties door gespecialiseerde politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek een (sporen)onderzoek laten instellen.

Politie verricht twee aanhoudingen na grote drugsvangst

KLUNDERT: Vrijdagmiddag werden twee motoragenten van de politie omstreeks 16.00 uur door automobilisten geattendeerd op een vechtpartij die gaande zou zijn op een carpoolplaats aan de Provincialeweg. Ter plaatse gekomen troffen de politiemensen een man, die met een gat in zijn hoofd op de grond naast een bestelauto lag. De man was buiten kennis. In een poging de identiteit van de man te achterhalen, troffen de politiemensen in de onafgesloten auto naast identiteitspapieren van de man ook een grote hoeveelheid geld aan. Daarnaast bevond zich in de laadruimte een tweetal emmers met een grote hoeveelheid chemicaliën, waarvan een van de politiemannen op grond van zijn expertise vermoedde dat het drugs betrof. Toen de politiemannen erin slaagden het slachtoffer weer bij zijn positieven te krijgen, ging de man vervolgens volledig door het lint. De 37-jarige man uit Terheyden werd door de politiemensen aangehouden en voor medisch onderzoek overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal.
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de aangetroffen vloeistof inderdaad amfetamine betreft. In totaal werd ruim 13 kilogram in de auto aangetroffen. De verdachte is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis bij de penitentiaire inrichting van Scheveningen. In de woning van de verdachte is nog vrijdagavond huiszoeking verricht. Hier werd nog 1 kilogram amfetamine aangetroffen, alsmede diverse vaten met grondstoffen die mogelijk dienen voor de produktie van harddrugs. De 27-jarige vriendin van het slachtoffer bevond zich eveneens in de woning en is door de politie aangehouden. Het onderzoek van de politie is in volle gang.

Politie bestraft illegaal kamperen

WILLEMSTAD: Zondagmorgen omstreeks 3.00 uur heeft de politie een negental campers geverbaliseerd, omdat zij geparkeerd stond op de Kop van de Haven en de Lantaarndijk, alwaar dat verboden is. Ze hebben ieder een bekeuring gekregen van 89 euro.

Bron: Manon Ostendorf