Politie Amsterdam-Amstelland

Met vuurwapen bedreigd

22-10-2003. Dinsdagochtend rond negen uur werd een 29-jarige man gearresteerd nadat hij zijn ex-vrouw en haar vriend met een vuurwapen had bedreigd. Na een worsteling wist de vrouw het vuurwapen af te pakken. Beiden wisten aan hun belager te ontkomen, waarna hij door agenten werd ingerekend. De ex-man meldde zich bij de woning van de vrouw omdat hij zijn kinderen wilde spreken. Daar liep hij haar nieuwe vriend tegen het lijf, greep hem vast en bedreigde hem met een vuurwapen. Het lukte de vrouw om de arm met het wapen weg te trekken en op de grond onder controle te houden. Tijdens de worsteling die ontstond kon de vriend, tegen wie de agressie gericht was, vluchten. Een inmiddels gearriveerd familielid van de vrouw alarmeerde de politie en hielp haar bij het gevecht. Het lukte om het vuurwapen uit de hand van de man te trekken, waarna zij kans zagen te vluchten. Agenten namen het vuurwapen in ontvangst en arresteerden de amokmaker.


---

Bewoners pakken inbreker

22-10-2003. Een 35-jarige inbreker werd gisteravond rond tien uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning. Bewoners overliepen de man en wisten hem met behulp van omwonenden te overmeesteren. De verdachte had een raam opengebroken en was reeds goederen aan het verzamelen toen hij werd ontdekt. Hij dreigde met geweld, maar dit weerhield de omwonenden er niet van de man in de kladden te grijpen. Hij werd overgedragen aan de politie en is ingesloten.
---


Drugs en munitie gevonden

22-10-2003. Gisterochtend viel de politie een woning binnen aan Develstein, omdat er een vermoeden bestond dat er een wapen in huis was. Onderzoek leverde de speurders een houder met munitie op en circa vijf gram cocaïne. De bewoner, een 19-jarige Amsterdammer, werd ingerekend.

---

Hennepplantage ontmanteld

22-10-2003. Gisterochtend werd in een woning aan Klieverink een hennepplantage ontmanteld. De politie ontdekte de wietplantage na een melding van wateroverlast. In totaal werden 227 hennepplanten, diverse lampen en bijbehorende apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Het onderzoek naar de bewoner loopt nog.

---

Opnieuw 12 jongeren naar Den Engh

22-10-2003. Vanuit de regio Amsterdam-Amstelland is gisteren een nieuwe lichting van 12 jongeren richting Den Engh gestuurd. Ze worden daar onderworpen aan een speciaal programma gericht op een betere toekomst. De jongens, die allemaal deel uitmaken van de groep 'harde kern jongeren', krijgen een jaar de kans om onder strenge begeleiding te laten zien dat zij hun leven een andere wending willen / kunnen geven. Inmiddels zijn er vanuit deze regio sinds april vorig jaar 94 jongeren aan een dergelijke maatregel onderworpen in Den Engh en bij de Glenn Mills school.

---