3e persbericht van donderdag 30 oktober 2003

Eindhoven 30-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietscontrole

Bij een snelheidscontrole voor bromfietsen zijn 48 bestuurders staande gehouden. 18 van hen kregen een proces-verbaal voor een te hoge constructiesnelheid.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Donderdagmiddag om 15.30 uur is op de Rechtestraat een 22-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De man was in het bezit van 15 bolletjes witte en 4 bolletjes bruine harddrugs. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De man is ingesloten en inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Burg van Hoofflaan is vanmiddag van 14.15 uur tot 16.08 een snelheidscontrole gehouden. 76 van de 1531 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Asten: Snelheidscontrole

Van 12.32 uur tot 16.30 uur is er op snelheid gecontroleerd op de Floralaan. Er werden 1355 voertuigen gecontroleerd. 126 van hen reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Eindhoven: Hennepkwekerij

Door de woningstichting werd bij een controle in een woning aan de Daguerrestraat een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd. In de kwekerij stonden 347 hennepplanten van goede kwaliteit. De stroom werd illegaal afgetapt. De hennepkwekerij is geruimd en de apparatuur is inbeslaggenomen. De Nuts bedrijven hebben de meter meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek naar de eigenaar in.

Helmond: Auto inbreker aangehouden

Donderdagmorgen om 10.50 uur is op de Smalstraat een 20-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een geparkeerd staande auto te hebben vernield en daaruit enkele spullen te hebben weggenomen. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een schroevendraaier en een cd van Marco Borsato. Hij is voor onderzoek inverzekering gesteld.