Gemeente Amersfoort

Opvoedingscursus voor Marokkaanse moeders

datum: 29 oktober 2003

Stichting Onderwijsvoorrang Eemland (SOVEE) geeft in samenwerking met Preventie Programma Integratie Marokkaanse Jeugd Amersfoort (PRIMA) een cursus voor Marokkaanse moeders. De cursus gaat over de veranderingen van kinderen in de puberteit en hoe het beste daarmee om te gaan.

Kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar krijgen te maken met veranderingen in het lichaam en het gedrag. Ook nemen ze niet meer zonder slag of stoot alles van hun ouders aan. De ouders worden met die veranderingen geconfronteerd en weten niet altijd hoe ze daarmee om moeten gaan. Om tegemoet te komen aan de vragen die ouders over hun pubers hebben besteedt SOVEE in drie ochtenden aandacht aan de volgende onderwerpen:


- Mogen kinderen zich kleden zoals zij willen?
- Wat doe je als je kind al jong rookt of drinkt?
- Kiezen kinderen wel de goede vrienden en vriendinnen?
- Hoe gaan ouders het beste om met pubers?

- Kun je je kind eigenlijk wel iets verbieden?
- Hoe houd je contact met je kind?

In samenhang met deze onderwerpen informeert SOVEE over veranderingen in de puberteit, positieve aandacht en manieren van opvoeden, hoe te luisteren naar, praten en overleggen met je kind en over de grenzen bij het straffen. De cursus is bedoeld voor Marokkaanse moeders en wordt afhankelijk van de behoefte van de cursisten in het Arabisch, Nederlands of Berbers gegeven.

De cursus wordt gegeven in het Primapand aan de Van Randwijcklaan 10b en is gratis.
Data: 3, 10 en 17 november
Tijd: 9.00 tot 11.00 uur

Opgeven voor de cursus kan bij mevrouw E. de Jong van SOVEE: 033-4702159.