Politie Friesland


Politieberichten 02/11 11.00 uur t/m 03/11 07.00 uur

Frysln 03-11-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie tel: 0900-8844

Oldeberkoop: inbraak bedrijf.
Zondag tussen 02.30 uur en 09.15 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Weeme. In eerste instantie heeft men geprobeerd de voordeur te forceren, wat niet gelukte. Men is binnen gekomen via een zijdeur te forceren. Een deur van het bedrijf naar het kantoor werd ook opengebroken. Alle laden en kasten zijn doorzocht. Er is wat geld weggenomen en een portefeuille inhoud: paspoort, rijbewijs, keuringsbewijs en enkele fotos. Aangifte hiervan werd gedaan door een 50-jarige inwoner van Oldeberkoop.

Veenwouden: inbraak bedrijf.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijf aan de Zuivelstraat. Men is binnen gekomen door de voordeur te forceren.
2 kantoorruimtes zijn overhoop gehaald. Ook werden de kledingkasten van het personeel doorzocht. Weggenomen werden 2 flatscreens en 2 gsms. Aangifte hiervan werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Burgum.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs.
Zondag omstreeks 17.05 uur werd op de Prinsessenweg een 30-jarige inwoner van Stiens en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: eenvoudige mishandeling.
Zondag omstreeks 20.00 uur werd een 39-jarige inwoner en een 15-jarige inwoner, beide uit Leeuwarden aangehouden voor eenvoudige mishandeling. Dit gebeurde bij een zaak aan de Jan van Scorelstraat. De jongen was uit de zaak gezet door een 43-jarige inwoner van Leeuwarden. De jongen was vervelend geweest en daarom uitgezet. Kwam met zijn vader verhaal halen. De jongen zou met een stok de 43-jarige geslagen hebben. In de zaak zou de 39-jarige een barkruk door de zaak hebben gegooid. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Franeker: inbraak instelling.
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een verblijf van een instelling aan de Burgemeester J. Dijkstraweg. Via een wc-raampje kwam men binnen. Weggenomen zijn een paar pakjes shag en sigaretten. Melding werd hiervan gedaan door een 42-jarige inwoner van Franeker. Nader onderzoek zal worden ingesteld.

Waskemeer: inbraak bedrijf
Zondag tussen 14.00 uur en 19.00 uur werd ingebroken in een woning en een bedrijf aan de Breebergweg. Men is de woning binnen gekomen via een slaapkamerraam aan de oostzijde van de woning open te breken. In de woning zijn diverse kasten en laden doorzocht. Vanuit de woning kon men in de bedrijfsruimte. In het kantoortje heeft men de laden doorzocht. Weggenomen werd een klein bedrag aan geld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 61-jarige inwoner van Waskemeer.

Leeuwarden: rijden onder invloed.
Zondag omstreeks 21.34 uur werd op de Westerplantage een 52-jarige inwoner en bestuurder van een auto gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 610 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: inbraak bedrijf.
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een zaak aan de D. Hondecoeterstraat. Via de voordeur kon men binnen komen. Geen braaksporen aangetroffen. Uit de zaak werden ontvreemd: 1 bacardifles,
3 kratten frisdrank en een kleine hoeveelheid geld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 35-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oude Leije: rijden onder invloed.
Maandag omstreeks 00.15 uur werd op de Leijerse Hegedyk een 32-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: aanrijding en rijden onder invloed.
Zondag omstreeks 22.55 uur zou een auto op de mini-rotonde Stationsweg en de Meer tegen een lantaarnpaal zijn gereden. Ter plaatse bleek de bestuurder met een kind te zijn weggelopen. Getuigen vertelden dat de auto met hoge snelheid kwam aanrijden over de Stationsweg, komend uit het centrum. Bij de rotonde vloog de auto links de rotonde op en reed daarna tegen een lantaarnpaal. In eerste instantie werd bij een zoekactie de bestuurder niet gevonden. In de buurt rook een medewerker van de SVS een alcohollucht vanuit de bosjes. Daar laf de man en het kind. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bleek een militair te zijn. Hem overgedragen aan de Marechaussee. Hij blies 585 ug/l.

Hallum: rijden onder invloed.
Maandag omstreeks 01.09 uur werd op de Griene Dyk een 51-jarige inwoonster van Blije en bestuurster van een auto gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 660 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Afgehandeld via Kort-Om.