Gemeente Tilburg

31-10-2003
Afzender Gemeente Tilburg nu ook op internet te zien

Gemeentelijk televisieprogramma online via www.tilburg.nl

Het gemeentelijk televisieprogramma Afzender Gemeente Tilburg (AGT) is vanaf nu ook online te zien. Via de homepage van de gemeente Tilburg, www.tilburg.nl, kan men met een klik terechtkomen op de AGT-pagina waar men meteen kan kiezen uit een aantal fragmenten van de nieuwste aflevering. De redactie heeft besloten dit aanbod ook op internet te zetten om zo meer mensen in staat te stellen het programma te volgen. Per uitzending komen, afhankelijk van de lengte, drie tot vier items uit het programma online te staan. Via de streaming video-techniek zijn de fragmenten binnen enkele seconden in beeld te krijgen, het kost dus weinig tijd om de beelden te laden.

Afzender Gemeente Tilburg is het tweewekelijks televisieprogramma van de gemeente Tilburg. Het brengt nieuws, actualiteiten en discussie in beeld in een gevarieerd programma van ongeveer 22 minuten. Dit is op donderdagavond elk half uur te zien op Regio TV, de lokale zender. De ene donderdag is de nieuwe aflevering te zien, de tweede donderdag de herhaling. Het uitzendseizoen loopt van oktober tot mei.

Uit het kijkersonderzoek waar het college afgelopen maandag kennis van heeft genomen blijkt dat meer dan 20% van de Tilburgers van 13 jaar en ouder wel eens kijkt naar Afzender Gemeente Tilburg. De meeste mensen die het programma kennen (22%) blijken er ook naar te kijken. Daarom wordt meer bekendheid gegeven aan het programma via publiciteitscampagnes. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel kijkers kennismaken met het programma door het 'zappen'. Om meer mensen de kans te geven het programma te zien, zijn de uitzendtijden verruimd van 18.00 tot 01.00 uur. Ook de prominente plaats die de internet-versie van het programma krijgt op de Tilburgsite draagt bij aan nadere bekendheid en een groter bereik van het programma. Met AGT op internet komt de gemeente ook tegemoet aan mensen van buiten Tilburg die willen volgen wat er in de stad gebeurt. De redactie krijgt regelmatig verzoeken van oud-Tilburgers die naar elders zijn verhuisd.