EVD

Handelsreis voor de milieusector naar Portugal, 3 t/m 6 november 2003
---

Economisch gezien gaat het Portugal niet echt voor de wind. Toch blijft het land investeren in milieumaatregelen. Bezuinigen op milieugebied zou namelijk betekenen dat beschikbare EU-subsidies verloren gaan. Op milieugebied heeft Portugal een forse achterstand op andere EU-lidstaten. EU-regelgeving verplicht Portugal deze achterstand in te halen.
Van 3 tot en met 6 november 2003 organiseert de EVD, in samenwerking met de branchevereniging VLM en de Nederlandse ambassade te Lissabon een handelsreis voor de milieusector naar Portugal.

Graag nodigen wij u uit om aan deze handelsreis deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 15 augustus 2003. De inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst. Na het sluiten van de inschrijvingstermijn wordt met de deelnemers contact opgenomen voor een intake-gesprek.

Matchmaking
Doel van de reis is om zakelijke contacten te leggen of bestaande contacten uit te breiden in de veelbelovende Portugese markt. Voor de deelnemers aan deze reis zullen, zoveel mogelijk op bedrijfslocatie, individuele afspraken worden gemaakt met potentiële Portugese zakenpartners. Aan de hand van de bedrijfsprofielen en specifieke wensen, brengen wij u in contact met de potentiële zakenpartner. Om hierin voldoende inzicht te verkrijgen wordt met iedere deelnemer een intakegesprek gehouden.

Deelname
Deelname aan de handelsreis staat open voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de milieusector.

Organisatie
De organisatie van de handelsreis, waaronder de partnersearch wordt door de EVD uitbesteed aan de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel.

Reis en verblijf
Voor de heen- en terugreis en het verblijf in Lissabon zal aan een hierin gespecialiseerd reisbureau worden gevraagd een arrangement samen te stellen. De kosten hiervan komen voor eigen rekening van de deelnemers, evenals de kosten voor lokaal, individueel transport (taxi's en/ of huurauto's) en individuele tolken. Voor collectief vervoer binnen Lissabon wordt door de organisatie zorggedragen.

Dienstenpakket en kosten
Het dienstenpakket omvat de individuele matchmaking, deelname aan de collectieve programma-onderdelen en ondersteuning door de organisatie (Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel, Ambassade) gedurende de handelsreis.
Een belangrijk deel van de organisatiekosten komt voor rekening van de EVD. Dit maakt het mogelijk dat de deelnemers - naast bovengenoemde individuele kosten - een eigen bijdrage van 500,- euro hoeven te betalen.

Milieubeleid in Portugal
Voor de forse investeringen in de milieusector, kan Portugal de komende jaren nog gebruik maken van fondsen uit het Derde Communautaire Steunbestek, voor de periode 2000-2006. Speerpunten van het Portugese milieubeleid zijn de watervoorziening, afvalwaterzuivering en afvalverwerking. Tot 2006 zal Portugal voor circa 1,8 miljard euro investeren in de drinkwatervoorziening. Voor riolering en afvalwaterzuivering wordt in dezelfde periode bijna 2,5 miljard euro uitgetrokken. Ook op het gebied van afvalverwerking zijn aanzienlijke investeringen noodzakelijk.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de inzending kunt u contact opnemen met:
* Wim Klaver
Telefoon: (070) 778 83 24
E-mail: matchmaking@info.evd.nl

* Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel Marjon van Dinther
Telefoon: (00) 351 213955580/1 of 3951430
E-mail: office@ccph.pt

Wilt u meer informatie over Portugal dan kunt de landenpagina of de online publicatie raadplegen of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Portugal:

* Natassa Schadi
Telefoon: (070) 778 89 53
E-mail: portugal@info.evd.nl

Portugal