BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 17 oktober 2003

IN RUUDS RECORD SHOW WORDEN HELDEN GEBOREN

Vanaf maandag 3 november van 20.55 uur tot 21.55 uur krijgen gewone stervelingen in Ruuds Record Show de kans om een zelfverzonnen wereldrecord te vestigen en zo een plekje te veroveren in de geschiedenisboeken. In Ruuds Record Show worden helden geboren. De presentatie is in handen van Ruud de Wild en is tot en met 22 december elke maandag te zien bij BNN op Nederland 2.

Niet alle records komen in aanmerking voor een vermelding in Ruuds Record Show. Op records als 'dominostenen bouwen' of 'Elfstedentocht zwemmen' zit Ruud niet te wachten. Hij zoekt het veel kleiner en dichter bij de mens. Uiteindelijk is iedereen wel ergens het beste in, toch? Ruud staat liever aan de wieg van records als 'gooi je schoonmoeder uit het raam (en de ijskast er achter aan)' of 'het langst naar de kont van je hond kijken zonder met je ogen te knipperen'. Het mag duidelijk zijn: dit is geen programma voor watjes.

In aflevering 1 van Ruuds Record Show komen onder andere de records Cup Ik Heb Je, Caravan Schreeuwen en Geil Kreunen op een wasmachine aan bod. In aflevering 2 worden records als Onophoudelijk knipogen naar een naaktmodel, Cd's ontmantelen, Pleisters trekken, Precisie spugen en Vingerspietsen gevestigd. Helium zingen, Friet stapelen, Velletje trekken, Uit de kast komen en Hondenkont staren zijn enkele van de records uit aflevering 3. In aflevering 4 wordt geprobeerd het record Velletje trekken te verbreken en is het de beurt aan de records Beschuit fluiten, Voetballen als een blinde en Langste pisstraal aan bod. Terugkerende records zijn het kijkersrecord en het onbekende record.