Ingezonden persbericht


Persbericht Gemeente Barendrecht

Nieuwe begraafplaats klaar voor gebruik

BARENDRECHT - Vanaf maandag 3 november kan er begraven worden op de nieuwe begraafplaats Den Ouden Dyck aan de 3e Barendrechtseweg. Reeds in 1995 werd het besluit genomen tot aanleg van deze tweede begraafplaats in Barendrecht. De reden hiervan is dat de begraafplaats aan de Scheldestraat niet verder uitgebreid kan worden. De zogenoemde eerste fase van begraafplaats Den Ouden Dyck omvat 1.398 graven. Dit zijn koopgraven, algemene graven, urnengraven en kindergraven. In totaal komen er 3.000 graven op de nieuwe begraafplaats. Eind 2006 moet de nieuwe begraafplaats aan de 3e Barendrechtseweg in zijn geheel klaar zijn.

Op de begraafplaats aan de Scheldestraat zijn vanaf 3 november geen algemene graven meer beschikbaar. Wel zijn aan de Scheldestraat nog koopgraven beschikbaar en ook is het nog mogelijk om bijzettingen in reeds gereserveerde graven te laten verrichten. Het kopen of reserveren van koopgraven is uitsluitend mogelijk in overleg met de beheerder. Overigens zijn op het Rooms Katholieke deel van de begraafplaats aan de Scheldestraat nog zowel koopgraven als algemene graven beschikbaar. Bij de verdere aanleg van Den Ouden Dyck zal nog een Rooms Katholiek deel worden gerealiseerd. De naam 'Den Ouden Dyck' is overigens een verwijzing naar de dijk die rond 1700 op ongeveer dezelfde plaats naar een toenmalig eilandje in de Oude Maas liep.

Aula

Op Den Ouden Dyck komt een aparte aula. De bouw hiervan start waarschijnlijk nog dit jaar waarna het gebouw naar verwachting in september 2004 in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd wordt voor Den Ouden Dyck gebruik gemaakt van de aula en het rouwcentrum aan de Scheldestraat. De tarieven zijn op beide begraafplaatsen voorlopig gelijk.

Meer informatie over begraven in Barendrecht:
Meer informatie over begraven en de begraafplaatsen is verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Servicecentrum, telefoon (0180) 698 398 of haal de folder in het gemeentehuis.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht