Gemeente Hoogeveen

Hoogeveen zet eerste zijbeladers in voor ophalen huisvuil Vanaf maandag 3 november zet de gemeente Hoogveen de eerste huisvuilwagen met automatische zijbelading in. Containers worden voortaan geleegd met behulp van een grijparm. De duobak wordt omgebouwd tot een container voor restafval en u krijgt er een groene bij voor het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Het nieuwe systeem met twee containers wordt in fases ingevoerd. De kern Hoogeveen en de dorpen Hollandscheveld, Noordscheschut en Elim zijn midden volgend jaar aan de beurt.
verwijderd.
Als alles volgens plan verloopt, haalt Hoogeveen in de loop van 2006 nog maar op twee manieren het huisvuil op. Bij hoogbouw komen centrale, deels ondergrondse huisvuilcontainers, die alleen toegankelijk zijn voor de flatbewoners met hun eigen Milieustraatpas. Het gaat om ruim zeventig plekken in de gemeente. Bij de overige huishoudens wordt voortaan het huisvuil om en om opgehaald, de ene week restafval en de andere week GFT.

Verandering ophaaldag

De dag waarop het huisvuil wordt opgehaald verandert alleen voor de bebouwde kom van Fluitenberg , Pesse en Stuifzand. Daar komt de huisvuilwagen voortaan op donderdag langs.
Aanbieden containers
instructiesticker op het deksel van de container. Als de containers bij elkaar worden geplaatst moeten deze op een rij met minimaal 30 cm tussenruimte. Ook mogen er geen geparkeerde voertuigen, bomen enz. voor de containers staan. Indien uw container aan de verkeerde kant van de straat is aangeboden wordt deze in het begin door het personeel van de reiniging alsnog op de juiste plaats neergezet en vervolgens geleegd. In dat geval dient u de container de volgende keren aan te bieden op de plaats waar het reinigingspersoneel de container heeft teruggezet
Waarom deze veranderingen?
toegepast.
Meer informatie
telefoonnummer 0528-291653.