Ingezonden persbericht

Breedbeeld Filmfestival Nijmegen 3-6 nov

Beste redactie,

Begin november vindt op de campus van de Katholieke Universiteit Nijmegen het Breedbeeld Filmfestival plaats. Stichting Breedbeeld is de groep filmprogrammeurs van Cultuur op de Campus, de culturele organisatie van de Nijmeegse universiteit. Elke donderdagavond draaien de Breedbeelders een film voor het studentenpubliek, maar eens per jaar pakken zij uit met een filmfestival vol klassiekers, kaskrakers en culthits.

De filmvierdaagse staat elke dag in het teken van een ander thema: maandag 3 november animatie en documentaire, dinsdag 4 november Europese regisseurs (Almodóvar en Moodysson), woensdag 5 november de acteurs Benicio del Toro en Philips Seymour Hoffman en donderdag 6 november horror & suspense.

De documentaires die op maandag 3 november vertoond worden, zijn Triumph des Willens (1934) van Leni Riefenstahl en Mr. Death (1999) van Errol Morris.

De eerste film is het beruchte beeldverslag van een Nazi Parteitag, dat Adolf Hitler als propaganda gebruikte. Communicatiewetenschapper en KUN-docent G.W.M. Weijers verzorgt een diepgaande inleiding bij Triumph des Willens.

Mr. Death is een recente documentaire over de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse executiedeskundige Fred Leuchter voert 'wetenschappelijk bewijs' aan dat de holocaust 'ontmaskert' als mythe. De commentaarstem laat echter weinig heel van de opvattingen van Leuchter en de zijnen. Een filmkenner van Breedbeeld leidt de documentaire in.

Stichting Breedbeeld is de groep filmprogrammeurs van Cultuur op de Campus, de culturele organisatie van de Nijmeegse universiteit. Elke donderdagavond draaien de Breedbeelders een film voor het studentenpubliek, maar eens per jaar pakken zij uit met een filmfestival vol klassiekers, kaskrakers en culthits: het Breedbeeld Filmfestival.

In het attachment vindt u het complete filmprogramma, voorzien van beschrijvingen, locatie en tijd. De toegangsprijzen bedragen ¬1,50 per film en ¬6,- voor een passepartout. Voor aanvullende informatie kunt u surfen naar www.breedbeeld.org of contact opnemen met ondergetekende, via l.vanaert@dsz.kun.nl of 024-3615912 (ma t/m wo).

Met vriendelijke groet,

Lydia van Aert
PR Cultuur op de Campus

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Katholieke Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, kk 71
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: l.vanaert@dsz.kun.nl
W: www.cultuuropdecampus.nl
De Katholieke Universiteit Nijmegen heet vanaf 1 september 2004 Radboud Universiteit Nijmegen.