Ingezonden persbericht


Vins Gastronomiques Contrôlés Regionale Selectiedag


---
Op maandag 3 november zullen leden van Vins Gastronomiques Contrôlés (VGC) hun meest gastronomisch inzetbare wijnen presenteren. Daarnaast staan ook de winnende Wijnen van het Jaar op de proeftafels. Met name professionals die werkzaam zijn in de regio's Friesland, Drenthe, Overijssel & Gelderland, worden uitgenodigd om de selectiedag te bezoeken. De kernleden van het team van The Wine & Food Association zijn deze dag aanwezig om bezoekers tekst en uitleg te geven over wat er op de tafels staat.

Vins Gastronomiques Contrôlés - Selectieplatform van wijnen voor (top)restaurants. VGC bepaalt niet wat de restaurateur moet kopen, maar inventariseert het aanbod van wijnen die geschikt zijn voor de betere gastronomie, zoals voorgesteld door de importeurs die aangesloten zijn bij VGC. De bevindingen van het panel worden een aantal malen per jaar gepubliceerd in Proefschrift-Wine & Food Professional. Iedere importeur in België en Nederland is vrij om zich aan te melden als VGC-lid.

Speciale lunch
Voor de aanwezige professionele bezoekers serveert SVH Meesterkok Marc van Gulick (Chef de Cuisine van restaurant De Heeren van Harinxma) deze dag een speciale lunch à euro 35,= p.p. (2 gangen, inclusief water, wijn en koffie). Reserveringen kunnen vanaf heden via Restaurant De Heeren van Harinxma worden gemaakt, contactpersoon Albert Bosscha (telefoonnummer 0512-381245). Vermeld duidelijk dat u gebruik wilt maken van de VGC-lunch. Indien men zonder reservering vooraf van de lunch gebruik wil maken, dan wordt het bedrag van euro 45,= p.p. in rekening gebracht.

Extra op de proeftafels: Winnende Wijnen van het Jaar Parels uit diverse windstreken welke als finalist en zelfs als winnaar uit de koker zijn gekomen tijdens de feestelijke jubileumeditie van het 15e Proefschrift Wijnconcours zullen eveneens op de proeftafels staan.

U kunt zich vanaf heden aanmelden via e-mail (info@proefschrift.nl) of per fax: 020-624.50.28. Vermeld duidelijk uw naam, bedrijfsnaam en het aantal personen. Aan de selectiedag zijn geen kosten verbonden. Reserveringen voor de lunch kunt u uitsluitend via Restaurant De Heeren van Harinxma maken.

Vins Gastronomiques Contrôlés Regionale Selectiedag datum: maandag 3 november 2003
tijd: 11.00-17.00 uur
locatie: Restaurant De Heeren van Harinxma (Bilderberg Landgoed Lauswolt) Van Harinxmaweg 10, Beesterzwaag

Deelnemende VGC leden & partners:
Constallation Wines Europe
Il Commendatore
Fourcroy Lenselink
Goessens Wijnhandel
Wijnkoperij Okhuysen
Het Sherry Instituut van Spanje
Tire Bouchon
Distilleerderij A. van Wees / De Ooievaar
Élaion
House of Caviar & Fine Food


---
Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Carsten Klint
G: 06-52.42.1130 - E: info@proefschrift.nl
Oude Schans 11 - 1011 KR AMSTERDAM
T:020-625.12.98 - F:020-624.50.28