BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 23 oktober 2003

NIEUW BIJ BNN: JOKEBOX
Komisch programma met stand-up comedy, satire, sketches en animaties

Vanaf maandag 3 november van 23.20 uur tot 23.50 uur komt BNN met het nieuwe televisieprogramma Jokebox. Elke aflevering wordt op geheel eigen wijze gepresenteerd door een jonge, veelbelovende cabaretier/stand-up comedian, onder wie: Arnoud Kalderway, Thijs van Domburg, Pepijn Gunneweg, Alex Agnew, Ruben Nicolaï, Leon van der Sanden, Harry Glotzbach en Martijn Oosterhuis. Het programma bestaat uit verschillende programmaonderdelen; The Dangerous Brothers/Bottom Live, Ongehoord!, Bill Plympton-animaties, Lachzalf en Egoland.

Jokebox begint met een aflevering van The Dangerous Brothers/Bottom Live. The Dangerous Brothers is een act van Rik Mayall en Adrian Edmondson (bekend uit series als Bottom en The Young Ones, die eerder bij BNN te zien zijn geweest). The Dangerous Brothers hebben maar een doel: hun omgeving en zichzelf zo snel en doeltreffend mogelijk vernietigen. Vanaf aflevering zes worden The Dangerous Brothers vervangen door Bottom Live, de theaterversie van Bottom. Vervolgens spelen Jim Speelmans en Tijl Beckand in Ongehoord! sketches met nietszeggende titels als Creamarsief, Huurkinderen en de Westfriezenpest. In Bill Plympton-animaties komen, zoals de titel al aangeeft, animatiefilmpjes voorbij van Bill Plympton. De Amerikaan staat bekend om zijn grappige en gewelddadige tekeningen en filmpjes. Zijn cartoons werden gepubliceerd in kranten en tijdschriften als The New York Times, Rolling Stone, The Village Voice, Screw, Penthouse en National Lampoon en waren te zien bij MTV. Een ander onderdeel van Jokebox is Lachzalf. De makers van Lachzalf ontmoetten elkaar in 1992 in videotheek 'My World' en sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken. Het resultaat hiervan is een wervelende potpouri van satire, humor en natuur, die al in 1998 in Duitsland is uitgezonden. Jokebox wordt afgesloten met een herhaling van Egoland, dat op dezelfde avond om 21.00 uur wordt uitgezonden.

Aflevering 1 op maandag 3 november wordt gepresenteerd door Harry Glotzbach. Na een heavy jeugd in het pittoreske Amsterdam-Noord en een gestrande voetbalcarrière, haalde Harry Glotzbach zijn communicatie-bul binnen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen klom hij herfst 2001 op een open podium en sloeg bij hem het komedievirus onverbiddelijk toe. Al na enkele openpodia optredens in onder ander het Comedy Café werd Harry opgenomen in de Lucky Strike Talent Tour waar hij in de finale hoge ogen gooide, terwijl hij slechts een maand bezig was. Een 'podiumbeest' noemde de jury hem. Een komeetachtige carrière volgde, die hem tot nog toe op vele podia door het hele land heeft gebracht. Harry vuurt zijn dolkomische noten over de vaak bekrompen Nederlandse mentaliteit graag en snel af, al dan niet in een gezongen vorm. Ook de Nederlandse muzikale voorhoede moet op zijn tellen passen; geen zanger of band is veilig. Of het nou Bauer, Hazes is of Kane, dat doet er niet toe. Aanstellerij moet worden aangepakt.