Politie Gelderland-Zuid



Inwoners Ubbergen per 3 november voor beperkt aantal politiezaken naar gemeentehuis



Aan balie terecht voor afspraak, aangiftekaart en informatie


Het politiesteunpunt in Beek is vanaf maandag 27 oktober gesloten. Het politiesteunpunt had een spreekuurfunctie en was gedurende enkele uren per week geopend. Vanaf 27 oktober kunnen de inwoners van de gemeente Ubbergen terecht bij de politiebureau's in Groesbeek en Nijmegen. In overleg tussen de gemeente Ubbergen en de politie is besloten dat, als extra service, inwoners van de gemeente Ubbergen voor het maken van een afspraak met de politie terechtkunnen bij de balie van het gemeentehuis aan de Rijksstraatweg. Dit kan vanaf 3 november. Tevens kan men bij de balie terecht voor algemene informatie over de politie en het invullen van een standaard aangiftekaart. De aangiftekaart is er voor aangifte van diefstal van een (brom)fiets, diefstal van een GSM en diefstal uit een vervoermiddel. Aangifte doen middels een aangiftekaart kan alleen als er geen informatie over de, vermoedelijke, dader bekend is.

De aangever vult bij de baliemedewerker een aangiftekaart in. De baliemedewerkers van de gemeente zijn geen opsporingsambtenaren zoals politieagenten. Zij zijn niet bevoegd een aangifte op te nemen en te tekenen. De aangiftekaart wordt vervolgens ter verwerking opgestuurd naar de politie in Groesbeek. Op basis van de gegevens op deze kaart maakt de politie de officiële aangifte op. Een kopie van de aangifte wordt naar de aangever opgestuurd. Voor aangifte van een zwaarder delict, zoals een woningbraak of mishandeling, moet men naar een politiebureau. De baliemedewerkers van het gemeentehuis krijgen van de politie uitleg over hoe de aangiftekaart ingevuld moet worden.

Vanaf maandag 3 november kunnen inwoners van de gemeente Ubbergen bij de balie van het gemeentehuis in Beek terecht. De balie van het gemeentehuis is voor het publiek geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.30 - 19.00 uur.


Bereikbaarheid politie

Voor het doen van aangifte aan het bureau in Groesbeek moet een afspraak gemaakt worden. Mensen die aangifte willen doen kunnen bellen met 0900 - 8844. Tijdens kantooruren wordt het team hiervan op de hoogte gebracht. Er wordt dan door een medewerker van het team een afspraak gemaakt. Wanneer mensen buiten kantooruren bellen neemt het servicecentrum hun gegevens op. Zij worden dan de volgende dag teruggebeld en een afspraak wordt gemaakt. In principe kan voor aangifte van alle delicten een afspraak gemaakt worden. Het bureau in Nijmegen werkt niet volgens aangifte op afspraak. Men kan daar tijdens de openingstijden binnenlopen voor het doen van aangifte. De bereikbaarheid van de politie is buiten deze openingstijden gegarandeerd door het telefoonnummer 0900-8844. Voor spoedeisende meldingen geldt het telefoonnummer 1-1-2.