Politie Gelderland-Zuid



Tiel, 27 oktober 2003


Vanaf 3 november in district De Waarden aangifte op afspraak


Vanaf 3 november 2003 gaat de politie van het district De Waarden (gemeenten Tiel, Culemborg, Zaltbommel, Lingewaal, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Buren, Maasdriel en Neerijnen) over op het opnemen van aangiften op afspraak.
Aangifte op afspraak biedt de politie de mogelijkheid om servicegerichter te werken. Er zijn geen wachttijden aan de balie van de politiebureau's meer en omdat tijd wordt ingepland voor het doen van aangifte, kan meer aandacht aan uw aangifte besteed worden.


Waarom aangifte op afspraak

Op 24 januari van dit jaar is in het politiedistrict Twee Stromenland het startschot gegeven voor de pilot aangifte op afspraak. Uit de evaluatie van deze pilot blijkt dat aangifte op afspraak werkt, dat inwoners van het district Tweestromenland tevreden zijn over de nieuwe werkwijze en dat aangifte op afspraak zorgt voor verbetering van de bedrijfsvoering binnen het politiedistrict. Hierop is door de Korpschef besloten dat aangifte op afspraak definitief wordt ingevoerd, ook in de andere politiedistricten.
District De Waarden begint in november, District Stad Nijmegen volgt begin 2004. Aangifte op afspraak past in de ontwikkeling binnen de politie om meer in te spelen op de behoefte van burgers om op verschillende manieren aangifte te doen. De politie wil burgers in de toekomst een palet aan aangiftemogelijkheden aanbieden. Aangifte doen via internet en het standaardiseren van aangifteformulieren voor winkeliers behoren ook tot deze ontwikkeling.

Hoe werkt aangifte op afspraak
Als u aangifte wilt doen kunt u bellen met 0900 - 8844. Tijdens kantooruren wordt u dan direct doorverbonden met het team waar u aangifte wilt doen. Er wordt dan een afspraak gemaakt. Wanneer u buiten kantooruren belt neemt het servicecentrum uw gegevens op. U wordt dan de volgende dag teruggebeld en een afspraak wordt gemaakt. In principe kan voor aangifte van alle delicten een afspraak gemaakt worden. Wanneer u zonder afspraak aan het bureau komt om aangifte te doen, krijgt u mogelijk te maken met een wachttijd. Dit kunt u voorkomen door een afspraak te maken. Aangifte op afspraak doet natuurlijk niets af aan de noodhulpfunctie van de politie. In noodgevallen zal de politie, net als vóór 3 november, altijd direct ter plaatse komen.


José Albers
afdeling Communicatie
Tel: 0344-677426

Voor de redactie:
Fred Dekkers, projectleider aangifte op afspraak, is voor een nadere toelichting op dit persbericht beschikbaar. Via José Albers kan een afspraak worden gemaakt.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --