Gemeente Bladel

> Reconstructie kruispunt Castersedijk te Hapert
---

Reconstructie kruispunt Castersedijk te Hapert

Informatiemiddag op 3 november

De verkeerslichten op het kruispunt N284 Castersedijk/Oude Provinciale weg te Hapert zijn aan vervanging toe. Ook is de doorstroming van het verkeer op het kruispunt niet optimaal. De verkeersdrukte zorgt zeker in de spitsuren voor nogal wat vertraging. Daarom wordt de kruising nu aangepast. Ook wordt de verlichting vervangen. Het is de bedoeling de werkzaamheden uit te voeren in het voorjaar van 2004.

Vormgeving kruispunt

In samenwerking met de provincie is een plan opgesteld om op de hoofdrijbaan aparte voorsorteerstroken te maken voor rechtsafslaand verkeer. Aan de zijde van de Castersedijk moet hierdoor het fietspad opschuiven. De ontsluiting naar de woningen met huisnummers 4, 6, 8 wordt aangepast.

Richting de Oude Provincialeweg wordt in de bestaande ruimte een strook gemaakt voor het autoverkeer dat rechtsaf gaat. De fietsers, parallel aan de provincialeweg van Bladel naar Eersel, kunnen voortaan bij het oversteken gebruik maken van de verkeerslichten. De bestaande doodlopende parallelweg blijft gehandhaafd.

Voor de realisatie van het werk is een beperkte aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Informatiemiddag

Op maandag 3 november aanstaande wordt in de hal van het gemeentehuis in Bladel een informatie/inloopmiddag gehouden. Tussen 15.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden dan meer informatie krijgen over de reconstructiewerkzaamheden. Ambtenaren van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Bladel zijn dan beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Inspraak- en informatieprocedure

De ontwerptekening van de reconstructiewerkzaamheden ligt van 27 oktober 2003 tot 24 november 2003 ter inzage bij de Centrale balie in het gemeentehuis te Bladel. Tot uiterlijk 24 november 2003 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Mondelinge reacties kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Na verwerking van de inspraakreacties neemt het college van burgemeester en wethouders een standpunt in. Dan is het duidelijk of het plan, al dan niet in aangepaste vorm, verder in procedure wordt gebracht. Alle insprekers krijgen hierover bericht.

Nadere informatie

Voor technische informatie en/of vragen kunt u ook contact opnemen met de heer ing. B. Couvée van de provincie Noord-Brabant (tel. 073-6808717). Als u vragen hebt over de procedure kunt u contact opnemen met de heer ing. R. Mallens van de gemeente Bladel (tel. 0497-361663).


---