Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 27 oktober 2003

Meer rood op school
PvdA-fractie bezoekt vmbo

Op maandag 3 november brengt de PvdA-fractie een bezoek aan het vmbo. In dialoog met mensen uit de praktijk, leerlingen en ouders proberen de PvdA-kamerleden een scherper beeld te krijgen van de feitelijke situatie in het vmbo en het praktijkonderwijs. Indien nodig trachten de Tweede-Kamerleden hier in samenwerking met de betreffende scholen een positieve verandering in te brengen.

De PvdA gaat met leerlingen, leraren, ouders, conciërges en schoolleiders in gesprek over de echte problemen en mogelijke oplossingen. Met de verzamelde beelden, informatie, ideeën, werkende en niet werkende oplossingen scherpt de PvdA haar politieke agenda en antwoorden aan. De eerste bevindingen zullen worden betrokken bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Op zaterdag 22 november organiseert de PvdA een Kennisfestival. Tijdens het festival rapporteren de Tweede-Kamerleden de bevindingen van 3 november. Samen met betrokkenen en deskundigen worden de belangrijkste problemen en oplossingen geïnventariseerd. Op basis daarvan gaat de PvdA op zoek naar een effectieve aanpak.

In de bijlage treft u de steden aan waar de PvdA op 3 november een vmbo bezoekt.