Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-10-2003

Televisie
OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL
Uitzending maandag 3 november
Nederland 2 ­ 19.54 uur

DE GROOTSTE JURK OOIT VAN LINDA WAGENMAKERS

Op maandag 3 november is in de aflevering van het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL een uitgebreide terugblik te zien op 2000, het jaar van Linda Wagenmakers en 'No goodbyes'.

De meeste aandacht ging dat jaar niet naar het lied en niet naar de zangeres. De absolute hoofdrol was voor Dé Jurk, misschien wel de grootste jurk ooit op het Eurovisie Songfestival. Een week lang wist Linda Wagenmakers in Stockholm alle aandacht naar zich toe te trekken, maar de internationale televoters vonden het niet meer dan een dertiende plaats waard. De Nederlandse kijkers hebben het grootste deel van het Eurovisie Songfestival uiteindelijk niet gezien omdat het programma van het scherm werd gehaald vanwege de vuurwerkramp in Enschede.

Tevens is er aandacht voor Michelle. Zij won in 2001 het Nationaal Songfestival met 'Out on my own', maar op het Eurovisie sloeg het nummer niet aan. Ze werd achttiende. Michelle ging terug naar het conservatorium. Tegenwoordig treedt ze weer op met haar eigen jazz/popband.

Deze week wordt weer vooruit gekeken naar een inzending voor komend jaar. Zangeres Judith had een paar jaar geleden een grote hit met het nummer 'You'. Dit jaar wil ze Nederland én Europa veroveren met het nummer 'Love me'.

De 34-jarige fotograaf Hans Schaft is de Fan van de Week. Hij heeft stapels plakboeken met foto's die hij op diverse songfestivals heeft genomen. Eerder dit jaar heeft hij op Schiphol vier uur staan wachten om Esther Hart uit te zwaaien toen ze naar Riga vertrok.

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, een gezamenlijke productie van TROS en NOS RTV, wordt gepresenteerd door Nance.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl