Partij van de Arbeid

PERSBERICHT
PvdA-voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 31 oktober 2003

Meer rood op school
PvdA-kamerlid Mariëtte Hamer bezoekt vmbo in Rotterdam

Maandag 3 november brengt PvdA Tweede-Kamerlid Mariëtte Hamer samen met gemeenteraadslid Jantine Kriens en deelgemeenteraadslid Ineke Geerdink (Delftshaven) vanaf 8.00 uur een bezoek aan vmbo-school G.K. van Hogendorp, Mathenesserdijk 455 in Rotterdam. Het bezoek maakt onderdeel uit van het PvdA-project Vmbo en praktijkonderwijs, waarbij alle PvdA-kamerleden op onderzoek uit gaan in het vmbo.

De PvdA gaat met leerlingen, leraren, ouders, conciërges en schoolleiders in gesprek over de echte problemen en mogelijke oplossingen. Met de verzamelde beelden, informatie, ideeën, werkende en niet werkende oplossingen scherpt de PvdA haar politieke agenda en antwoorden aan. De eerste bevindingen zullen worden betrokken bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, die op 4 en 5 november plaatsvindt.

Daarnaast start de PvdA op 3 november in Rotterdam een scholen-detectiveproject. Mariëtte Hamer zal samen met de Rotterdamse raadsfractie en het kenniscentrum van de PvdA een intensiever contact aangaan met de G.K. van Hogendorpschool. De PvdA-ers trachten zo een beter beeld te krijgen van succesfactoren en bedreigingen voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De vmbo-school in Delftshaven is een brede school met vele samenwerkingspartners. Daarnaast onderhoudt de school intensieve contacten met ouders, die eveneens bij het detectiveproject zullen worden betrokken.

Om 18.00 uur vindt op het stadhuis in Rotterdam de terugkoppeling plaats. Voorafgaand aan de terugkoppeling is er voor de pers, tussen 17.00 en 18.00 uur, gelegenheid tot het stellen van vragen.



Partij van de Arbeid