Gemeente Lingewaard


Aanleg twee rotondes Huissen van start

Vanaf maandag 3 november wordt er in Huissen, op de belangrijke verkeersader Stadswal-Ir.Molsweg, een rotonde aangelegd op het kruispunt Van Voorststraat/ Stadswal. Maandag 10 november wordt begonnen met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Nielant/Ir. Molsweg. Bij de Van Voorststraat komt een rotonde met aanliggende fietspaden en op de Ir. Molsweg een rotonde met vrij-liggende fietspaden.

Er zijn op grote schaal verkeersmaatregelen getroffen. Het kruispunt Van Voorststaat/Stadswal is vanaf 3 november voor alle verkeer uit alle richtingen afgesloten. De reden is dat ter plaatse de riolering moet worden vervangen. Deze afsluiting duurt tot medio januari 2004. Dat betekent dat het verkeer naar het centrum van Huissen de komende drie maanden gebruik moet maken van de aanrijroutes via Helmichstraat of Stadsdam. Ook het verkeer vanuit het centrum richting Arnhem of Nijmegen moet van deze route gebruikmaken.

Tijdelijke bushaltes
De bestaande bushaltes op de Stadswal ter hoogte van de Altena en Fortisbank zijn tijdelijk buiten werking gesteld. De lijnbussen 32 en 33 worden van en naar Arnhem omgeleid via de Bredestraat, Julianastraat.

In de Julianastraat zijn tijdelijk bushaltes geplaatst. Vanwege de verkeersveiligheid is er in de Julianastraat -gedeelte tussen Stadswal en Beatrixstraat- aan de zijde van de Altena een stopverbod ingesteld.

Voor de aanleg van de rotonde Nielant/Ir. Molswelg wordt het fietsverkeer richting Arnhem omgeleid via Het Duifje. Vanwege de werkzaamheden kan de fietsoversteek van de ir.Molsweg niet gehandhaafd blijven.

Omleidingsroute
Het doorgaande verkeer van Arnhem naar Huissen, Gendt, Bemmel, Nijmegen wordt omgeleid via de Nielant, Loostraat, Bredestraat, Driegaardsestraat, Klaphek, Gochsestraat, Karstraat.

In deze straten geeft dat extra verkeersdrukte. Vanwege de verkeersveiligheid zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen in de Driegaardsestraat en Gochsestraat. In deze straten geldt tot medio januari 2004 een tijdelijk stopverbod gelden aan beide zijden van de weg.

De werkzaamheden zijn zeer ingrijpend van aard en het gemeentebestuur is zich terdege bewust van de overlast die het veroorzaakt. Toch hoopt het gemeentebestuur op ieders medewerking en begrip voor de verkeershinder. Voor meer informatie kunt u bellen naar de afdeling Ruimtelijk Beheer, 026-3260111.