Haagse Hogeschool

Persbericht, 30 oktober 2003

Studenten Haagse Hogeschool in finale Eye Wish Design Award 2003

Van de drie finalisten van de Eye Wish Design Award 2003 studeren twee finalisten aan de Haagse Hogeschool. Voor deze jaarlijkse ontwerpwedstrijd waarbij studenten hun visie op brilmode geven, hebben ruim 160 studenten zich ingeschreven. Slechts drie jonge talenten gaan door naar de finale die dit jaar op 3 november in filmtheater Tuschinski zal plaatsvinden. Dan zal ook bekend gemaakt worden wie de winnaar is. Het thema van de Eye Wish Design Award 2003 is Diva Look.

Karlijn Pels en Thijs Smeets studeren beiden op de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de Haagse Hogeschool. Op deze opleiding leren studenten technische deskundigheid te combineren met kennis van ergonomie, vormgeving en marketing. En worden opgeleid tot industrieel ontwerper op de ontwerpafdeling van grote bedrijven of bij een ontwerpbureau.

Karlijn heeft gekozen voor gebruik van metaal omdat het ontwerp niet op maar één gelegenheid gedragen moet kunnen worden, maar iedere keer moet verrassen. De ene keer spiegelen felle kleuren erin of komt het door fel licht schitterend over en de andere keer is het heel subtiel aanwezig. Daarnaast heeft Karlijn erg gespeeld met vormen en lijnen. In het ontwerp van Thijs staat het combineren van vormen, kleuren en materialen centraal. Een diva leeft een groots en meeslepend leven, het ontwerp Identity verandert met haar mee. Het idee is dat je bij aankoop van Identity standaard twee accessoires naar keuze erbij krijgt en later zelf nog kunt uitbreiden.

De winnaar mag zijn of haar collectie uitbrengen in de winkels van Eye Wish Groenveld en ontvangt 5000 euro. De beste ontwerpers krijgen de kans om hun werk te laten zien aan het grote publiek in een tentoonstelling in het Centraal Museum te Utrecht. Bij de Eye Wish Design Award 2002 vielen ook al 2 (ex) IPO studenten van de Haagse Hogeschool in de prijzen, respectievelijk als finalist en winnaar.