VESTIA ROTTERDAM ZUID


Taart bij start renovatie 80 eengezinswoningen

Begin november 2003 wordt gestart met de vernieuwing van een deel van de eengezinswoningen in Hordijkerveld. In totaal worden ruim 350 eengezinswoningen vernieuwd. Om het startmoment te vieren krijgen de bewoners van de eerste 80 woningen die worden aangepakt op 3 november een taart aangeboden. Dit is een initiatief van de deelgemeente IJsselmonde, de aannemer Panagro, Vestia Rotterdam Zuid en de Bewonersvereniging.

De eengezinswoningen worden voorzien van een nieuwe voor-en achtergevel. Als de bewoners het willen, worden ook binnen de woningen verbeterpakketten aangebracht. In latere fases kunnen woningen worden vergroot door op- of aanbouwen of mogelijk worden samengevoegd. De vernieuwingsoperatie die nu start betreft de eengezinswoningen aan de oostzijde van de wijk. Het betreft alleen verbeteringen aan alle onverbeterde eengezinswoningen in de wijk.
De bewoners zijn in de afgelopen periode geïnformeerd over de aanpak en de planning.

Toekomst van de wijk
De deelgemeente IJsselmonde, Vestia Rotterdam Zuid en de Bewonersvereniging werken samen aan de integrale verbetering van de woonkwaliteit van Hordijkerveld. Het aanbod van de eengezinswoningen moet uiteindelijk beter gaan aansluiten op de vraag van de huidige en toekomstige bewoners. Zo zal de komende jaren het kopen van een woning, het samenvoegen van woningen en het plaatsen van een opbouw tot de mogelijkheden behoren.

Proefwoning
In een proefwoning aan de Oenerdijk 70-72 is goed te zien wat het samenvoegen van twee woningen oplevert. Een ruime woning met een grote tuin. Tevens is hier een indruk te krijgen van de nieuw te plaatsen gevels. Bewoners die geïnteresseerd zijn, kunnen nog de hele maand november een afspraak maken met de Bewonersvereniging ((010) 482 70
09) om deze woning te bezichtigen.

---


---