Gemeente Bladel

> Inspraakprocedure aanleg rioolwaterretentie Lange Trekken te Bladel
---

Inspraakprocedure aanleg rioolwaterretentie Lange Trekken te Bladel

Het gemeentebestuur wil het gemeentelijk rioolstelsel in Bladel aanpassen aan de wettelijke eisen voor de inhoud ervan. De maatregelen vloeien voort uit het gemeentelijk rioleringsplan (GRP). Om het aantal overstorten van het riool in oppervlaktewater (sloten) te beperken, moet een aanvullende opslag of berging (ook wel retentie genoemd) van rioolwater plaatsvinden. Deze extra berging is gepland op een perceel aan de Lange Trekken te Bladel (tegenover de aansluiting met de Sniederslaan) en wordt uitgevoerd als een open vijver. Hierin wordt het overtollige rioolwater tijdelijk opgevangen. Na afloop van een neerslagperiode loopt het water weer terug in de riolering en gaat het naar de zuiveringsinstallatie. In combinatie met de aanleg van het bergingsbassin wordt het bestaande wandel-/fietspad in het Natuurpark Groote Beerze doorgetrokken naar de Lange Trekken.

Inspraak- informatieprocedure

De inrichtingstekening van het bergingsbassin ligt van maandag 3 november tot 1 december 2003 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. Tot uiterlijk 1 december 2003 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar te maken. Mondelinge reacties kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Schriftelijke reacties zendt u aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Na verwerking van de inspraakreacties neemt het college van burgemeester en wethouders een standpunt in. Dan is het duidelijk of het plan al dan niet in aangepaste vorm, verder in procedure wordt gebracht. Alle insprekers krijgen hierover bericht.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Meijer van de afdeling Openbare Werken, tel. 361664 of de heer P. Stappaerts van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, tel. 361694.


---