Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Donderdag 30 oktober 2003

Combibouw voor onderwijs èn muziek, dans en theater in Neede

Hoogste punt bouw unieke combi-school Assink/Triangel

Op maandag 3 november wordt stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van de unieke combi-school van het Assink Lyceum en De Triangel, centrum voor muziek en dans. Jorissen Simonetti Architecten uit Rijssen kwam als winnaar uit de bus van de architectenprijsvraag voor de gezamenlijke huisvesting in Neede. Begin mei van dit jaar begonnen de hoofdaannemers Kormelink uit Rietmolen (voor het bouwkundige deel) en Alferink uit Groenlo (voor het installatietechnische deel) met de bouw van de combi-school aan de Julianastraat.

uniek
Door een gecombineerde huisvesting kunnen beide typen onderwijs elkaar versterken en aanvullen. In het voorgezet onderwijs is steeds meer aandacht voor kunstzinnige en culturele ontwikkeling. De samenwerking maakt het mogelijk om van de Needse school een unit te maken met het accent op het nieuwe vakgebied Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Voor het opzetten van orkesten, ensembles, popmuziekgroepen, zangkoren, stemscholing en ballet, dans en theater heeft De Triangel gekwalificeerd personeel in huis. De aula/concertzaal krijgt in de gezamenlijke accommodatie een bindende rol. Hiervan profiteert de gehele Needse gemeenschap. Deze geïntegreerde combinatie is uniek in Nederland.

stichtingskosten
De stichtingskosten blijven binnen het budget van 5 miljoen gulden en komen uit op f 4.920.239,46 (E 2.232.707,33). De stichtingskosten worden gedekt uit diverse onderwijshuisvestingspotjes, het Van Gellicumfonds, de villa De Triangel en de ondergrond van de voormalige Spilbroekschool en de voormalige Marijkeschool.

De nieuwbouw moet eind februari 2004 gereed zijn. Daarna start de renovatie van het huidige schoolgebouw.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl

H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

---- --