Gemeente Baarn

Meer tijd voor adviesgroep en financiële doorrekening Nieuwe Oosterhei

31-10-2003

Besluitvorming met twee maanden uitgesteld

Het College van B&W van de gemeente Baarn heeft besloten de besluitvorming rond de toekomstvisie Nieuwe Oosterhei met twee maanden uit te stellen. Uitstel van besluitvorming over het basisplan en de varianten geeft gelegenheid een aantal zaken goed mee te wegen. Het gaat dan om de resultaten van de antwoordkaarten uit de wijk, het advies van de adviesgroep en een financiële doorrekening van de verschillende mogelijkheden. De partners van de gemeente Baarn in de projectgroep, woningbouwvereniging Eemland Wonen en ontwikkelaar Holland Huis, kunnen zich vinden in uitstel.

Inmiddels zijn er enkele honderden antwoordkaarten ontvangen door de projectgroep Toekomstvisie Nieuwe Oosterhei. De resultaten worden vanaf 3 november a.s. verwerkt en bij de stukken voor de projectgroep gevoegd, die dan een afweging kan maken. De adviesgroep, die bestaat uit bewoners en verenigingen in de wijk, heeft nadrukkelijk verzocht om uitstel van besluitvorming. Zij heeft hiervoor ook steun gevraagd tijdens de wijkavond van 27 oktober jl. De adviesgroep heeft namelijk nog geen totaal-advies kunnen geven over het basisplan met varianten dat nu voorligt. Daarvoor wil zij de komende weken nog enkele malen bij elkaar komen. Tijdens de wijkavond van 27 oktober jl. konden wijkbewoners ook schriftelijk vragen inleveren over de plannen. Beantwoording vindt binnen twee weken plaats. De adviesgroep wil ook de antwoorden kunnen meewegen in haar advies.

Achtergrond
De afgelopen jaren zijn er verschillende plannen en ideeën geweest voor delen van de Nieuwe Oosterhei. Vanuit de toekomstvisie wordt bekeken wat wenselijke ontwikkelingen zijn, en wat juist niet. Het betekent dat eerdere ideeën en plannen voorlopig aan de kant zijn geschoven. De gemeente Baarn, woningcorporatie Eemland Wonen en projectontwikkelaar Holland Huis hebben dit met elkaar afgesproken. De drie partijen, in samenspraak met de bewoners van deze wijk, werken nu om deze toekomstvisie te ontwikkelen. Zij worden hierbij terzijde gestaan door stedenbouwkundig bureau OD205.