Gemeente Zwolle

Informatie- en inspraakavond Stadshagen II uitgesteld

Door vertraging in het vaststellen van het tracé van de hoofdinfrastructuur Stadshagen kan de informatie- en inspraakavond rondom dit thema niet doorgaan. Aanvankelijk was dit gepland op 3 november in Westenholte. Wegens het uitstellen van de behandeling van het voorontwerp bestemmingsplan door de commissie Ruimte werd de datum verschoven naar 25 november.

Op 4 september heeft het college van B&W ingestemd met drie voorstellen rond de toekomstige uitbreiding van Stadshagen. Het betreft de Milieueffectrapportage, het voorontwerp-bestemmingsplan Stadshagen II en een voorstel over de hoofdinfrastructuur Noordwest Zwolle. In het voorstel over de hoofdinfrastructuur is onder meer een tracé voor een weg tussen Stadshagen en Hasselt opgenomen, dat de huidige Hasselterweg moet vervangen. Dit tracé is opgenomen in het voorontwerp-bestemmingsplan. Waarschijnlijk zal de raadscommissie Ruimte hierover eind november een beslissing nemen en het voorontwerp-bestemmingsplan vervolgens vaststellen. Pas als het voorontwerp-bestemmingsplan behandeld is door de commissie, kan de gemeente het plan ter inzage leggen en een inspraakavond organiseren. Naar verwachting zal deze avond in januari 2004 plaatsvinden.

Aanvankelijk was er een bijeenkomst gepland op 3 november in Het Anker in Westenholte. Deze bijeenkomst werd verschoven naar 25 november in de Zevensprong in Stadshagen. De gemeente betreurt het zeer dat de bijeenkomst wederom verschoven moet worden. Omdat de keuzes op dit moment nog niet vast liggen, is het in dit stadium niet mogelijk om het inspraaktraject op te starten.


---