Politie Flevoland

Verlichtingscontrole

Lelystad 03-11-2003 -
Een week de tijd voor licht op fiets
De dagen zijn korter. Het is langer donker. Doet uw fietslicht het wel? Nee? Dan geeft de politie Lelystad u een week de tijd om dit in orde te maken. In deze week waarschuwen we. Heeft u na die week geen licht op uw fiets of bromfiets? Dat betekent een boete van 14 of 23 euro.

Aangezien het nu eerder donker wordt, is het belangrijk dat de fietsverlichting in orde is. Vooral binnen de bebouwde kom val je als fietser zonder verlichting absoluut niet op. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Als fietser ben je in het verkeer kwetsbaar. Een fiets geeft niet of nauwelijks bescherming. Daarom houdt de politie binnenkort controles. Zij wil hiermee een signaal afgeven naar de fietsers, zodat zij zich bewust worden van de gevaren om zonder verlichting te fietsen.

Waarschuwen
De politie geeft inwoners van Lelystad de gelegenheid om hun verlichting in orde te maken. Zij waarschuwt dan ook een week lang. Daarna krijgen fietsers zonder licht een boete. Geen voorlicht of achterlicht kost 14 euro. Beide lichten niet aan? Dat is dan 23 euro.