Utrecht stad 09.45 uur

Utrecht 03-11-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Goed fout

UTRECHT Zondagavond 2 november heeft de politie een 28-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden op de Beneluxlaan. Er bleek van alles mis met zijn auto en de papieren.

Politiemensen hielden om 22.00 uur de 28-jarige bestuurder staande omdat de auto geen kentekenplaat aan de achterzijde bleek te hebben. Bij verdere controle bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn, had hij te veel gedronken (465 ug/l) en had het voertuig nog meer gebreken. Voorbanden waren glad afgesleten, knipperlichten defect, uitlaat kapot en de dorpel aan de bestuurderszijde volledig doorgeroest. De man is aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen en wordt technisch onderzocht.

Ongeval letsel

UTRECHT Zondagmiddag raakte een 32-jarige automobilist uit Nieuwegein gewond toen hij de macht over het stuur verloor op het knooppunt Oudenrijn.

De Nieuwegeiner reed om 15.25 uur over het knooppunt Oudenrijn. Hij kwam vanaf de A2 en reed de A12 op richting Arnhem. Op het knooppunt raakte hij de macht over het stuur kwijt en ramde de vangrail aan de rechterkant van de weg. De auto sloeg daarna twee maal over de kop en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder wist op eigen gelegenheid uit zijn auto te klimmen. Het 32-jarige slachtoffer is, met vermoedelijk nekletsel, per ambulance naar het Anthonius ziekenhuis vervoerd.

Autodieven in de kreukels

UTRECHT Zondagmorgen 2 november botsten twee autodieven op het 5 Meiplein tegen een verkeerslicht en raakten gewond.

Om 07.00 uur wilden agenten een auto controleren op de Vondellaan. De auto ging er vandoor en vloog op het 5 Meiplein uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht en een hek bij de tramhalte. Beide inzittenden, een 27-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Amsterdam, waren gewond. Zij zijn per ambulance vervoerd naar respectievelijk het UMC en het Diaconessenziekenhuis.

De auto waarin zij reden bleek even daarvoor gestolen te zijn in Wilnis. De slachtoffers zijn tevens de verdachten van de diefstal. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Dronken automobilist aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen hield de politie op het Vredenburg een 20-jarige man uit Utrecht aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 08.20 uur controleerden agenten de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken en de man werd aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 710 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid. Dit zou reden zijn om zijn rijbewijs in te nemen ware het niet dat hij geen rijbewijs heeft. Tegen de Utrechter is proces verbaal opgemaakt.