Politie Flevoland

Aanrijdingen in Flevoland

Flevoland 03-11-2003 - Het afgelopen weekend waren er diverse aanrijdingen in Flevoland, waarbij een aantal gewonden viel.

Aanrijdingen

Almere Op de A6 bij Almere Haven vond zondagmorgen vroeg een aanrijding plaats. Een 28-jarige Almeerder raakte toen hij een 30-jarige man uit Emmeloord wilde inhalen, zijn auto. Hierdoor ontstond een kop- staartbotsing. Hierbij raakte een 25-jarige vrouw uit Almere, die in de auto zat van de Almeerder gewond. Ze is met onbekend letsel afgevoerd naar het Flevoziekenhuis.

Op de Buitenhoutsedreef in Almere Buiten was er zaterdagmiddag ook sprake van een ongeval. Daarbij waren drie autos betrokken. Een 51-jarige Almeerder remde bij de rotonde, een 50-jarige man uit Almere die er achter reed, zag dit op tijd, maar een 23-jarige Almeerder die zich daar weer achter bevond, niet. Hij botste op zijn voorganger, die weer doorschoot. De voorste twee bestuurders werden met nekklachten afgevoerd naar het Flevoziekenhuis. De Almeerder van 23 jaar liep geen letsel op.

Lelystad Op de Westerdreef vond zaterdagavond een aanrijding plaats. Daarbij zou alcohol in het spel zijn. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat een 44-jarige bestuurder uit Lelystad naast zijn auto stond. Volgens een getuige was de man in de bocht rechtdoor gegaan, door de verhoogde middenberm gereden, een lantaarnpaal raakte en uiteindelijk tot stilstand gekomen in de greppel aan de Westerdreef. De bestuurder, die zelf uit zijn voertuig was gestapt, werd met hoofd- en nekletsel afgevoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis, waar ook een bloedproef van hem is afgenomen. Ook moest de man een nachtje blijven in het ziekenhuis.

Dronten Een ongeval zaterdagmorgen op de Oldebroekerweg heeft uiteindelijk geleid tot een aanrijding zonder letsel. De melding betrof dat een auto tegen een boom gereden was, daarom werd de traumahelicopter ingeschakeld. Uiteindelijk bleek de 52-jarige bestuurster uit Biddinghuizen en haar passagier (geen gegevens bekend) door een familielid naar huis gebracht te zijn. De hulpverleningsdiensten, waaronder de traumahelicopter hoefden verder geen actie te ondernemen.

Emmeloord Op de A6 in de buurt van de Vogelkop vond zondagmorgen vroeg een aanrijding plaats. Een 20-jarige man uit Heerenveen ging richting het noorden. Waarschijnlijk door een te hoge snelheid en een hoeveelheid gravelsteentjes op de weg, botste hij tegen de vangrail. Daarbij liep hij rugletsel op. De politie heeft uit een verklaring op kunnen maken, dat de man bij het naderen van de Vogelkop vaart minderde, daarna kwam hij met zijn auto aan de zijkant van de weg, om vervolgens de macht over het stuur kwijt te raken en tegen de vangrail te botsen. Daar troffen agenten de steentjes over een lengte van driehonderd meter. In combinatie met de snelheid, is dat vermoedelijk de oorzaak van de botsing geweest. De wagen werd weggesleept, de wegbeheerder door de politie in kennis gesteld.

Ens Op de Ramspolbrug vond zaterdagnacht een aanrijding plaats. Een 31-jarige vrouw uit Kampen reed daar en verklaarde nadien dat ze tijdens het rijden aan het SMS-en was. Hierdoor raakte ze de brugleuning. Daardoor liep ze een hoofdwond op en werd ze overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Daar is van haar een bloedproef afgenomen, omdat het vermoeden bestaat dat ze onder invloed verkeerde. Eén ding is wel zeker, haar wagen is total loss.

Zeewolde Op de turborotonde nabij de Harderdijk had zaterdagavond een kop- staartbotsing plaats. Een trio bestuurders reed achter elkaar op die dijk, richting Zeewolde. Een 30-jarige man uit Uden remde voor de rotonde, dat deed een 43-jarige bestuurder uit Oldenzaal achter hem ook en een 31-jarige man uit Amersfoort ook, maar te laat. Gevolg; het botsen op elkaar. De wagen van de man uit Amersfoort werd afgesleept, er was geen sprake van letsel.