Gemeente Vlieland

PUBLICATIE
Organisatiebesluit.
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het in de vergadering van 28 oktober 2003 heeft vastgesteld het "Organisatiebesluit gemeente Vlieland 2003". Het besluit treedt in werking op de achtste dag na die van zijn bekendmaking.

Toepassen artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het toestaan van het bouwen van recreatiewoningen met een souterrain op het perceel Duinkersoord 25 en Duinkersoord 77a te Vlieland.

De vrijstellingen zijn mogelijk volgens artikel 4 onder D van het vigerende bestemmingsplan Zomerhuizenterrein.

Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 3 november 2003 tot

1 december 2003ter inzage. Gedurende deze periode kunnen er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

Raadsvergadering.
De raad van de gemeente Vlieland, bijeen gekomen in een openbare vergadering op 27 oktober 2003, heeft de hierna volgende besluiten genomen:


1.Het ongewijzigd vaststellen van de notulen van de raadsvergaderingen van 15 september 2003;

2. Het geamendeerd vaststellen van de begroting 2004;
3.Het instemmen met een initiatiefvoorstel van de fractie van de PvdA inzake de hondenbelasting;

4. Het instemmen met een initiatiefvoorstel van de fractie van de PvdA inzake het bevriezen voor een periode van drie jaar van de hoogte van de toeristenbelasting.

Ten aanzien van de begroting 2004 heeft de raad bij amendementsvoorstel van de fractie van de VVD besloten de beleidsvoornemens 14, 35, 37 en 56 te schrappen. Het initiatiefvoorstel inzake de hondenbelasting behelst een verzoek aan het college nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden om belasting te heffen over de honden van toeristen. Het initiatiefvoorstel inzake het bevriezen van de hoogte van de toeristenbelasting gaat uit van het bedrag van 1,- en spreekt over een periode van drie jaar waarbij tevens is afgesproken het besluit na twee jaar te heroverwegen.

De gemeenteraad van Vlieland,
Griffier, Voorzitter,
R.A. Lanting R.D. van der Mark.

Vacature
Per 1 januari 2004 zal een collega van het team van buitengewoon ambtenaren der burgerlijke stand haar functie neerleggen. Dit betekent dat het gemeentebestuur op korte termijn op zoek is naar een enthousiast en creatief persoon, die het leuk vindt om huwelijken (danwel geregistreerde partnerschappen) te voltrekken binnen de gemeente Vlieland. De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is er mede verantwoordelijk voor dat het voor een aanstaand echtpaar een bijzondere en onvergetelijke dag wordt op Vlieland. Functie-inhoud:
o De buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand dient op werkdagen en zaterdagen beschikbaar te zijn voor het sluiten van huwelijken danwel het registreren van partnerschappen.
o De buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand bereidt de toespraak voor, zo nodig in overleg met het aanstaande bruidspaar. o De buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand sluit het huwelijk dan wel registreert het partnerschap. (De benodigde documenten worden door de afdeling burgerlijke stand gecontroleerd en verwerkt.) Functie-eisen:
o Goede spreekvaardigheid.
o In staat zijn een bij het bruidspaar passende toespraak te houden. o Bereid en in staat zijn huwelijken te voltrekken in het drenkelingenhuisje op de Vliehors.
o Woonachtig zijn op Vlieland.
Bezoldiging
Er wordt een bij de werkzaamheden passende bezoldiging uitgekeerd welke mede afhankelijk is van het aantal voltrokken huwelijken per jaar.
Gezien de huidige samenstelling van het team buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand worden mannelijke kandidaten ook uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
Belangstellenden voor deze functie dienen hun schriftelijke reacties voor 17 november 2003 te richten aan het College van Burgemeester en wethouders, Dorpsstraat 127, 8899 AE Vlieland, of via e- mail te sturen aan: pj.tijdeman@vlieland.nl .
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Burgerlijke Stand, telefoon 0562-452710 of 0562-452712.

GRIEPVACCINATIES 2003.
DE JAARLIJKSE GRIEPVACCINATIES ZULLEN GEGEVEN WORDEN OP

MAANDAGAVOND 3 NOVEMBER VAN 18.00 UUR TOT 18.45 UUR

Aanbevolen worden de zg. "griepprikken" voor hen die lijdende zijn aan de volgende aandoeningen:

o hartaandoeningen.
o Longaandoeningen.
o Kwaadaardigheden.
o Suikerziekte.
o elke chronische ziekte die de weerstand ondermijnd heeft. o een ieder die 65 jaar en ouder is.

De vaccinaties worden voor deze indicaties door alle verzekeringsmaatschappijen vergoed. Elk jaar sterven er weer mensen onnodig aan de complicaties van griep, vooral bij hen die tot de kwetsbare groepen behoren zoals hierboven genoemd. Ik hoop dus dat u massaal gevolg geeft aan deze oproep!

J.P. Deen, huisarts