JOBSREPUBLIC

GemeenteBanen steeds meer in trek

De economische recessie en de snel teruglopende werkgelegenheid in ons land maken de gemeentelijke en decentrale overheid steeds aantrekkelijker als werkgever.
Dat blijkt onder meer uit de exponentiële stijging van het aantal bezoekers van GemeenteBanen.nl, de grootste landelijke carrièresite voor de gemeentelijke overheid. Vandaag verwelkomde GemeenteBanen.nl haar drie miljoenste bezoeker. Sinds de lancering van de site in 2000 maakt GemeenteBanen.nl een onstuimige groei door. In de afgelopen 10 maanden trok de site in totaal ca. 1,5 miljoen bezoekers, een verdubbeling van het aantal bezoekers in de jaren 2001 en 2002.

Vóór het eind van dit jaar wordt verwacht, dat het aantal bezoekers over heel 2003 zal zijn opgelopen tot 1.8 miljoen bezoekers, waarmee het totaal aantal bezoekers zal zijn opgelopen tot 3,3 miljoen.

Sinds de lancering van GemeenteBanen.nl heeft meer dan 65% van alle Nederlandse gemeenten zich aangesloten bij de nationale carrièresite voor de lagere en decentrale overheid. Naar verwachting zal dit aantal nog voor het eind van dit jaar zijn gestegen naar 70%. De sterk toegenomen belangstelling voor de gemeentelijke en decentrale overheid als werkgever is voornamelijk te wijten aan het feit dat, ondanks de fors afnemende nationale werkgelegenheid, er binnen de overheidssector nog steeds sprake is van banengroei. Zo groeide de werkgelegenheid in de overheidssector in het eerste en tweede kwartaal van 2003 met bijna 30.000 banen.

Aan de drie miljoenste bezoeker van GemeenteBanen, mevrouw mr. M. S. Martinot Peeters (29) uit Haarlem, werd behalve een feestelijk boeket bloemen een gratis GemeenteBanen Talentenanalyse aangeboden. Mevrouw Martinot studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en nam tijdens haar studie deel aan een uitwisselingsprogramma met de Universiteit van Potchefstroom in Zuid-Afrika. Daarnaast nam zij deel aan de International Amsterdam Law Clinic. Zij is thans werkzaam bij een rechtsbijstandverzekeraar.